Az Amerikában már régóta használt, a hazai gasztronómiában csak néhány éve népszerű édesburgonya valójában nem egy burgonyaféle, hanem a sütőtök rokona. Ahogy vastaghúsú rokonát, úgy az édesburgonyát is elkészíthetjük levesnek, főételnek, előételnek, de akár édes desszertnek is.
Mutatunk néhány klassz édesburgonyás receptet, amit érdemes az ősszel elkészítened!
1/5 Fekete babos, édesburgonyás csirke
Ehhez a fantasztikus egytálételhez két evőkanál olíva olajat kell felhevítened egy wokban, üvegesre párolnod rajta egy fej karikákra szelt vöröshagymát, majd megpirítani rajta fél kg kockázott csirkemellet, sóval és borssal megszórva.
Ezután jöhet a csirkére 1 felkockázott, hámozott édesburgonya, 1 csésze felezett koktélparadicsom, 1 bögre fekete szemű bab – ezt előre áztasd be, ha nem konzerves – és 2 felkockázott csípős zöldpaprika.
A wok tartalmát szórd meg egy-egy kávéskanál őrölt köménnyel, chilipaprikával és oregánóval. Ha a zöldségek is megsültek, akkor facsard rá fél lime levét és szórd meg az egészet fél csésze reszelt cheddar sajttal.
Tálalhatod is!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!