Amit tehetsz azért, hogy kellemesebb legyen a suli a gyermekednek

Amit tehetsz azért, hogy kellemesebb legyen a suli a gyermekednek

Címlap / Életmód / Család / Amit tehetsz azért, hogy kellemesebb legyen a suli a gyermekednek / 2. oldal

Viselt holmi

A viselt holmi pozitivitása. Kivel ne fordult volna már elő, hogy egy megfelelően kiválasztott ruhadarab jóérzéssel ajándékozta meg már korán reggel. Ugyanígy működik a gyerekek esetében is. Még a kislányok szívesen viselnek szoknyát, ruhát, lázadozó kiskamaszaink egy-egy kapucnis pulóverben fogják legjobban érezni magukat.

Természetesen itt is a legfontosabb az egyéni ízlés tiszteletben tartása az ésszerűség határain belül. Már egy kisiskolás is meg fogja érteni, hogy a tornaórai aktivitáshoz a tüll szoknya nem a legmegfelelőbb dresszkód, még egy másik iskolanapnak remek kiegészítője lehet.  

A sport pozitivitása

A sport pozitív erejét nem lehet elégszer ismételni. A folyamatos szellemi leterheltség legjobb gyógyírja a fizikai mozgás. Lehet az labdajáték, tánc, küzdősport vagy atlétika, a lényegen nem változtat. Már egészen kiskortól érdemes a gyerekeket a rendszeres testmozgásra buzdítani. 

Egy szép napon kezdetét vette sokunk életében egy különleges utazás. Az útitársak, eszközök és megállók eltérőek lehetnek családonként, azonban egy dolog mindannyiónkat összeköt. Az úticél. Gyermekeink boldogsága, kiegyensúlyozott pozitív felnőttekké válása. Az iskola szerves része az utazásnak. Még ha fájó is olykor a felhőtlen nyári szünet elengedése napról napra odafigyeléssel, szeretettel és a fent említett tanácsokkal harmonikusabbá tehetjük a család egész életét.    

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást