5 dolog, amit azonnal érdemes megtisztítani, ha a gyerek hazaért a suliból

5 dolog, amit azonnal érdemes megtisztítani, ha a gyerek hazaért a suliból

Címlap / Otthon / Háztartás / 5 dolog, amit azonnal érdemes megtisztítani, ha a gyerek hazaért a suliból

Elektronikai cikkek

Az olyan kütyük, mint a zenelejátszók, telefonok, tabletek, laptopok vtagy más eszközök igazi vírus- és bakrétiumtelepek lehetnek. És nem csak a gyerekek, a felnőttek eszközeit is fontos lenne rendszeresen tisztítani.

A CCN Health-nek nyilatkozó szakorvos, dr. Kesh szerint minden nap, amikor hazaérkezünk, érdemes áttörölni ezeket a készülékeket, betartva a gyártó utasításait. Az egyszerűbb takaríthatóság érdekében érdemes lehet védőtokban tartani a kütyüket, így elég csak a tartót áttörölni.

Elektronikai cikkek fertőtlenítése
spukkato/istockphoto.com

Hátizsákok

A hátizsákok meglehetősen piszkosak lehetnek, mivel a gyerekek egész nap körbehurcolják őket, ledobják őket a padlóra és más gyerekek táskája mellett tartják. Emiatt Dr. Kesh azt javasolja, hogy amikor hazaérnek, hagyják a hátizsákokat az autóban vagy az ajtó mellett.

„Amit általában ajánlok, az az, hogy feltételezzük, hogy bármi, amit a gyerek hazahozott az iskolából, szennyezett. Tehát azt javaslom a szülőknek, hogy a hátizsákot hagyják a bejárati ajtóban, vagy akár az autóban.”

Kérd meg a gyerekeket, hogy vegyenek ki mindent, amire otthon szükségük lehet a házi feladat elvégzéséhez, a többit pedig hagyjátok a lakáson kívül. Ha ez nem károsítja a szövetet, érdemes megfontolni a hátizsákok fertőtlenítővel való tisztítását, és hetente egyszer a mosógépbe is javasolt bedobni őket. Ha van rá lehetőség, hagyd a táskákat a napon megszáradni, mert a napfény is fertőtlenít.

Hátizsák fertőtlenítése
SyhinStas/istockphoto.com
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást