Soha nem felejtem el a napot, mikor az egyik legjobb barátomnál inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak. A kezdeti sokk után persze nem volt más út az egészsége érdekében, csak az életmódváltás. Azóta igazi kukta vált belőle, megtanult úgy főzni, hogy kedvenc ételei tökéletesen beilleszthetőek legyenek az új étrendjébe. Ebből szeretnék veled pár könnyed, frissítő fogást megosztani, melyeket bátran, bűntudatmentesen fogyaszthatsz a nyári melegben is.
2/4 IR barát pizza
Mert a pizza sem tiltólistás, ha jól van elkészítve. Mérjük ki egy edénybe (a liszt kivételével) a hozzávalókat, kézi habverővel keverjük el, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze. Pihentessük 10 percig. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát. Nyújtsunk belőle egy körlapot, rakjuk rá a feltétet (ez persze opcionális). Rakjuk sütőpapírral borított tepsire és sűrűn szúrjuk át villával a tésztát. Erre azért van szükség, hogy sütés közben ne púposodjon fel a tészta. Az előmelegített sütőben 20 percig sütjük a tésztát, majd a feltétek rárakása után újabb 10 percig visszatesszük.
Hozzávalók a tésztához: 100 g teljes kiőrlésű liszt, 2g himalája só, 10g kókuszolaj, 60 g szobahőmérsékletű víz, 10g frissen facsart citromlé, 2 db s-es tojás
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!