Az inzulinrezisztencia drámaian megnöveli az esélyedet a cukorbetegség kialakulására – ennek diagnosztizálása egy korai jele lehet annak, hogy ha nem vigyázol, diabéteszes lehetsz. De mit (t)ehetsz azért, hogy csökkentsd a cukorbetegség kialakulásának esélyét?
Többek között figyelj a táplálkozásodra – ezeket az egészséges ételeket edd akkor, ha nem akarod szabotálni a diétádat, és szeretnél jót tenni a testeddel.
2/6 Gyümölcsök, de nem mindegyik és nem akármennyi
A gyümölccsel érdemes vigyázni, és olyat választani, aminek magas a rosttartalma, különben a gyümölcs cukortartalma fel tudja tolni a vércukorszintedet nagyon rövid idő alatt is. A rost egy kicsit lassítja a cukor felszívódását, így nem okoz olyan hirtelen robbanást a vércukrodban. Az alma, az összes bogyós gyümölcs, a banán (mértékkel) vagy a barack nagyon jó választás. A gyümölcsleveket viszont kerüld, mert túl sok gyümölcscukrot tartalmaznak és azonnal megdobják a vércukorszintedet.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!