Stílus / Test

Intim gyanta házilag: útmutató lépésről lépésre

Intim gyanta házilag: útmutató lépésről lépésre

A szükséges eszközök

Mivel igen kényes területről van szó, a szokásos, papírral lehúzható gyanta nem jöhet számításba, helyette válassz valamilyen tömbgyantát, melyet leginkább kozmetikai kellékeket árusító üzletekben szerezhetsz be.

Spatulára is szükséged lesz, ezzel fogod majd felkenni a gyantát.

A fentiek mellett kell még valami, amiben felmelegíted a gyantát. Erre a célra tökéletesen megfelel egy kisméretű, fém kávékiöntő, lehetőleg olyan, aminek nyele is van, így könnyebben tudsz vele bánni.

Másra nem is lesz szükséged, persze az elszántság és egy kis kézügyesség azért jól jön.

Mielőtt nekilátsz

Ha még soha nem dolgoztál önmagában lehúzható tömbgyantával, érdemes kevésbé kényes területen kipróbálnod, hogyan működik, illetve hogy reagál a bőröd a gyantára.

Ezzel a típussal szokták eltávolítani bajuszvonalon lévő nem kívánatos szőrszálakat, de hónalj tájékon is praktikusabb a papíros változatnál.

Ha korábban borotvát használtál, akkor a szőr nagy valószínűséggel már megerősödött és helyenként be is nőhetett, így a legelső alkalom bízd a dolgot inkább kozmetikusra, majd ha túl vagy rajta, és még mindig úgy gondolod, hogy ezt a módszert szeretnéd alkalmazni a továbbiakban, pár hét elteltével próbáld meg otthon.

A második alkalom már kevésbé fog fájni, és azért sem rossz ötlet először szakemberhez fordulni, mert ellesheted tőle a megfelelő technikát.

A gyanta előkészítése

A gyantázáshoz az az ideális, ha a szőrszálak 1-1,5 centi hosszúak, így ha ennél hosszabbak, érdemes előbb kicsit levágni őket, és utána hozzáfogni.

Az sem jó, ha túl rövid, akkor nem ragad bele a gyanta.

Első lépésként melegítsd fel a gyantát: egy tömböt tegyél a kiöntőbe, majd egészen addig hevítsd lassú tűzön, amíg teljesen folyós állagú lesz.

Várd meg, amíg kihűl annyira, hogy ne égesse meg a bőrödet – érdemes a spatulára egy kevés mennyiséget kenni, és az ujjbegyeddel tesztelni.

Ha ez megvan, kezdődhet a gyantázás! 

Gyantázásra fel!

Fentről, a szeméremdombról haladj lefelé a kényesebb részek felé. Fontos, hogy mindig a szőrszálak növekedési irányával megegyezően vidd fel a gyantát, és ellentétesen húzd le.

A spatulával kenj egy csíkot, az ujjaiddal kicsit nyomkodd meg, majd néhány másodperc után egy határozott mozdulattal húzd le a gyantacsík végénél fogva.

Fontos, hogy ne hagyd fenn túl sokáig a gyantát, mert ha átveszi a testhőmérsékleted, képtelenség lesz lehúzni.

A fájdalom elviselésében sokat segíthet, ha odafigyelsz a légzésedre közben, mindig kilégzésnél húzd le, hidd el, segít! A szeméremajkakhoz érve a legnehezebb a dolgod, hiszen itt a bőröd is vékonyabb, segíthet, ha mindig kifeszíted azt a területet, miközben gyantázod, így könnyebben le tudod rántani a csíkot.

Sok esetben jól jön egy tükör, pláne, ha nem vagy túl hajlékony.

Nyugtasd meg a bőröd!

Ne lepődj meg, ha végeredményként amellett, hogy bőröd pihe-puhává és simává válik, bizony egy kicsit feldagadhat és be is pirosodhat.

Ez teljesen természetes, másnapra magától is elmúlik, de enyhítheted, ha valamilyen nyugtató hatású olajat kensz rá, vagy befújod aloe verával.

Az olaj a gyantamaradék eltávolítására is nagyon praktikus, bármilyen precízen dolgoztál is, néhány gyantapötty biztosan maradt itt-ott, ezeket szépen le tudod szedni az olaj segítségével.

Csak így tovább!

Ha túl vagy az első saját kezű gyantázáson, beláthatod, hogy bár igényel némi koncentrációt és kézügyességet, egyáltalán nem lehetetlen megcsinálni, fáradozásaidért cserébe pedig akár hetekig sima lehet a bőröd.

Elfelejtheted a borotválás minden nyűgét és a borosta okozta szúró érzést, ha 2-3 hetente megcsinálod, egyre kevésbé fog fájni, és a szőrszálak is folyamatosan vékonyodnak és kopnak majd.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást