Nulláról a sikerig: a magyar márka, amely gluténmentes finomságokat készít

Nulláról a sikerig: a magyar márka, amely gluténmentes finomságokat készít

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Nulláról a sikerig: a magyar márka, amely gluténmentes finomságokat készít / 2. oldal

Gluténérzékenyként az egyik legnagyobb kihívás, hogy olyan élelmiszereket találjak, amelyeket tényleg nyugodt szívvel fogyaszthatok úgy, hogy fel sem merülhet a keresztszennyeződés lehetősége, de finom is egyben. Szerencsére viszont mostanra egyre több hazai márka nyit afelé, hogy a különböző ételérzékenységgel élők és speciális étrendet követők számára is kínáljanak opciókat.

Milyen alapanyagokat részesítetek előnyben?

Nem dolgozunk kész lisztkeverékekkel. Mi csak minősített, gluténmentes gabonákból készült liszteket, egyéb cukrászati adalékanyagokat (pl. sütőpor, szódabikarbóna, élesztő), laktózmentes tejtermékeket vagy teljesen tejfehérjementes zsiradékokat (pl. margarin, kókuszolaj) használunk. Termékeink nemzetközi gluténmentes és vegán minősítése garanciát nyújt arra, hogy a vásárlók kiváló minőségű alapanyagokból készült, glutén-, tej-, tojás-, és cukormentes élelmiszereket fogyasztanak.

A gluténmentes diétát folytatók mellett milyen speciális étkezési igényű vásárlóknak kínáltok még finomságokat?

A laktózérzékenyek, tejfehérje érzékenyek, tojás allergiások, élesztőre érzékenyek, szójára érzékenyek, inzulin rezisztensek, cukorbetegek, hisztamin érzékenyek, LOW FODMAP diétázók, vegánok, vegeteriánusok mind találnak olyan termékeket a termék kínálatunkban, amelyeket beilleszthetnek a diétájukba.

Hogyan tudjátok garantálni, hogy a gyártási folyamataitok során semmiképpen ne szennyeződjenek a termékeitek különféle allergénekkel?

Az üzemeinkben kizárólag gluténmentes szertifikációval rendelkező alapanyagokkal dolgozunk. Szigorú HACCP rendszer szerint termelünk. Sőt, a hamarosan nyíló üzemünk már az IFS (International Featured Standard) élelmiszer-biztonsági standard szerint fog termelni. Az éves auditok során, rendszeres labor analitikai vizsgálatok alá vetjük termékeinket és az egyes alapanyagainkat is.

Melyik terméketek a személyes kedvenced, és miért?

Hú, ez nehéz kérdés, mert mikor melyiket kívánom. De a szívemhez a legközelebb a vegán zabos lyukas zsemlénk áll. A formája olyan, mint egy bagel, de nem úgy készül. Olyan finom és jó az állaga, hogy kenterbe veri az összes gluténmentes kenyérfélét szerintem. Mi az apukámmal csak ezt a pékárut esszük. Még hamburger zsemlének is tökéletes. Tele van rosttal, vegán, cukormentes, csupán lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz és még élesztőmentes is. Erre a termékre nyugodt szívvel mondom, hogy egészséges.

Mivel bíztatnál egy nem gluténmentes diéta szerint étkező embert arra, hogy kóstolja meg a termékeiteket?

Tudom, hogy mely termékeink azok, amelyek mindenkinek ízlenek, így én azokkal szoktam kóstoltani a nem ételérzékenyeket. Ha kóstoltatni nem tudok, akkor azzal bíztatom az embereket, hogy ne „ijedjenek” meg attól, hogy ezek mentes termékek. Gondoljanak rájuk úgy, mintha nem lennének azok, és észre sem fogják venni a különbséget. 

Glulu’s Free From

Milyen jövőbeli terveitek vannak a márkával?

Több nagy mellett rengeteg kisebb tervünk is van. Most éppen a mirelit termékkörünk csomagolásának környezetbarátabbá tételén dolgozunk. Az a célunk, hogy a jelenlegi sikeres designt megtartva, a lehető legkevesebb csomagolóanyagot használjunk fel a jövőben. A snack termékeink gyűjtő csomagolása is megújulóban van. 

Legfontosabb projektünk jelenleg azonban a második üzemünk elindítása, mely jelentős kapacitásbővülést eredményez. 2022-ben új termékeket is szeretnénk bevezetni a snack és a fagyasztott péktermék portfólióba is, és egy régóta halogatott feladat is vár ránk jövőre: a honlapunkat is nagyon szeretnénk megújítani. 

Már majdnem 3 éve itthon vagyok a gyerekeimmel, ami egy csodálatos időszak. De természetesen hiányzik a munka, és azt is alig várom, hogy visszamenjek dolgozni. Ez is eljön majd nemsokára.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»