Ebből tudhatod, hogy mérgező személyiséggel rendelkezel

Ebből tudhatod, hogy mérgező személyiséggel rendelkezel

Címlap / Életmód / Lélek / Ebből tudhatod, hogy mérgező személyiséggel rendelkezel

Felnagyítod a csalódásokat

Természetes, hogy mindenkit érnek csalódások, ám messze nem egyformán kezeljük őket. Biztosan azt gondolod, hogy aki alapvetően boldog, az a kisebb-nagyobb problémákat is jóval könnyebben veszi, és ennek végül is van alapja. (Más kérdés, hogy a boldogságot egészen más kívülről látva megítélni.)

Rád azonban jellemző, hogy mindent irreálisan felnagyítasz és a végén már ott tartasz, hogy úgy érzed, az egész világ összeesküdött ellened. Mintha a főnöködtől kezdve, a rokonaidon keresztül, az időjáráson át minden és mindenki azt lesné, hol tehet keresztbe neked.

Az eszedbe se jut, hogy a saját felelősségedet lásd a történtekben, illetve mérlegeld, mik a valóságtól elrugaszkodott meglátásaid.

A sérelmeidet persze nem tartod magadban, hanem rázúdítod a körülötted levőkre, akik így kénytelenek szenvedni a negatív energiáidtól.

Nagyon rossz az önértékelésed

Ha nem vagy jóban magaddal, akkor nem igazán tudsz pozitív ember lenni, bármennyire is szeretnéd. Persze, ez nem azt jelenti, hogy te képtelen vagy másoknak adni sőt, sokszor azok hoznak nagyobb áldozatokat (akár ismeretlenekért), akiknek alig akad önbizalmuk. Ugyanakkor más a segítségnyújtás és más az, amikor az önértékelés hiánya egyfajta negatív világnézet kialakulásához vezet.

Ha nem szereted magadat, akkor nem tudod elhinni azt sem, hogy szerethető vagy. Ha csúnyának érzed magadat, akkor nem hiszed el, hogy más megláthatja benned a szépet… Amikor ezek az érzések elhatalmasodnak feletted, akkor könnyen kialakulhatnak különféle egészségtelen minták, amikre észrevétlenül is ráállíthatod a napjaidat. És hogy mi ennek az eredménye?

Könnyen negatívvá, undokká válhatsz, aki ily módon próbál távol tartani magától mindent és mindenkit.

Azonban nem mindig lehetsz egyedül – ekkor pedig előtérbe kerül a személyiséged mérgező, mások számára fájdalmas, bántó, vagy éppen tűrhetetlen oldala. 

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást