Édesen vagy sósan, uzsonnaként vagy desszertként – a többségnek mindegy, hogyan és mikor, csak ehessen palacsintát. Így vagyunk mi is ezzel, ezért összegyűjtöttünk nektek 4 különleges palacsinta receptet, amit érdemes kipróbálnotok, ha új ízekre vágytok!
1/4 Marcipános-mákos palacsinta
Hozzávalók 8 palacsinta elkészítéséhez:
A tésztához: 6 dl tej, 6 tojás, 14 evőkanál liszt, 20 dkg natúr marcipánmassza. A töltelékhez: 25 dkg cukrozott darált mák, olaj a kisütéshez.
Elkészítési idő: 45 perc.
A marcipánmasszát 2 evőkanál tejjel simára keverjük egy tálban, ezután hozzáadjuk a tojásokat, a maradék tejet és a lisztet. Ezt az egészet egy elektromos habverő segítségével addig keverjük, míg sima tésztát nem kapunk. A tésztát ezután 10 percig állni hagyjuk. Az idő leteltével a tésztából kisütjük a palacsintákat, míg aranysárga lesz a színük. Ezután megtöltjük őket mákkal és háromszögűre hajtogatva tálaljuk.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!