Ilyen, amikor feketével dekorálunk karácsonykor – Varázslatos inspirációk

Ilyen, amikor feketével dekorálunk karácsonykor – Varázslatos inspirációk

Címlap / Otthon / Dekor / Ilyen, amikor feketével dekorálunk karácsonykor – Varázslatos inspirációk

A fekete a legtöbb ember szerint egyáltalán nem illik a karácsonyi időszakhoz. Tény és való, jóval klasszikusabb a piros, a fehér, valamint az arany, de gondoltál már arra, hogy ezekhez az árnyalatokhoz is nagyon jól passzol a fekete? Olyan varázslatos inspirációk következnek, amik neked is meghozzák a kedvedet a díszek felfrissítéséhez.

1. Izgalmas asztaldíszek

Ilyen, amikor feketével dekorálunk karácsonykor – Varázslatos inspirációkKépek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Mivel a fekete remekül passzol a fehérhez és az aranyhoz egyaránt, tökéletesen össze tudod párosítani a már meglévő, ünnepi étkészleteddel.

Nem kell azonnal fekete villákért, tányérokért vagy poharakért rohannod, hiszen már a kiegészítők is egészen új megvilágításba helyezik a szokásos felszerelést.

Elég, ha egy fekete terítőre, tányéralátétre, vagy akár szalvétára, asztali futóra gondolsz. Persze semmi akadálya nincs annak, hogy a teríték főbb elemeit is feketére cseréld, de ha ez egyelőre túlságosan nagy lépés lenne számodra, akkor jó ötlet kísérletezgetni a különféle kiegészítőkkel, amiket a már meglévő szettekkel is könnyen ellensúlyozhatsz.

2. Fekete kiegészítők

Ilyen, amikor feketével dekorálunk karácsonykor – Varázslatos inspirációk Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4 / 5

Szinte minden otthonban vannak fekete bútordarabok, kiegészítők, ezért nem túl nehéz ízlésesen beilleszteni a karácsonyi dekorációkat sem ebben a színben. Jó példának bizonyulnak erre a különféle gyertyák és gyertyatartók, a karácsonyi plüssök vagy a fellógatható gömbök, illetve a táblafestékkel átkent képek, felületek. Ezeket a kiegészítőket akár magad is elkészítheted, vagy átszínezheted a már meglévőket.

A feketét természetesen a koszorúk elkészítésekor is bevetheted. Fekete, vagy feketével tarkított szalagokat nem olyan nehéz vásárolni, a legtöbb hobbiboltban hozzájuthatsz, és ezekkel már könnyen másfajta hangulatot biztosíthatsz a kopogtatótoknak vagy koszorútoknak.

Főleg, ha sikerül néhány fekete díszt is beszerezned, vagy néhány fehér, arany kiegészítővel, dekorációval ellensúlyozni tudod a hatást.

3. Karácsonyfa feketében

Ilyen, amikor feketével dekorálunk karácsonykor – Varázslatos inspirációk Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Ahogy kapható karácsonyfa fehérben és rózsaszínben, úgy bizony feketében is beszerezheted. Ezzel egész biztosan egyedi kompozícióra tehetsz szert, legalábbis túl sok embernek nem jut eszébe, hogy éppen ezt a fontos jelképet öltöztesse feketébe.

A lehetőség azonban adott, és valójában csodaszépen mutatnak a fekete karácsonyfán az üvegdíszek, és az arany is jól passzol hozzá.

Amennyiben el sem tudod képzelni, hogy fekete fenyőfát állíts az otthonodban, de tetszik a fekete, akkor is van megoldás. Amellett, hogy a korábbiaknak megfelelően használhatsz fekete díszeket, kipróbálhatod a minimalista, natúr megoldásokat is. Ennél a lehetőségnél csak egy földlabdás vagy szobafenyőre lesz szükséged, amit natúr környezetben kell felállítanod, és legfeljebb egy-két dísszel dekorálnod. A hangsúly ugyanis nem a fenyőn lesz, hanem a kompozíció egészén, tehát nem magát a fát, hanem a környezetét kell dekorálnod fekete színekkel. Egy fekete pléd, néhány mintás párna, méretes, mennyezetről, lámpáról lelógó díszek, és már meg is van az egyedi karácsonyi sarkod.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást