Szerelem / Szex

Így változik meg a szexuális életed, ha összeköltöztök

Mindenki lelkesen kezdi

Ugyan a párok legtöbbje tisztában van vele, hogy az összebútorozás nehézségekkel is jár, természetesen a kezdeti szerelmi sodrásban mégis lelkesen vágnak bele. Izgatottak, hogy összekötik életüket és egy fedél alatt folytathatják a jövőjüket.

A felek először szemet hunynak egymás kellemetlen szokásai felett, amik kezdetben még kevésbé, később viszont már egyre jobban idegesítik őket és elkezdődnek a veszekedések, amiknek hatásai sokszor a hálószobában is érződnek, mikor a pár az ágyba is magával viszi a neheztelést. 

Beáll az állandóság

Mikor a szerelmesek még nem élnek együtt, ritkábban találkoznak és emiatt alig várják, hogy egymáséi lehessenek. Ilyenkor mondhatni ki vannak éhezve egymás testére és akárhányszor találkoznak, szenvedélyesen összebújnak. Ez a hevesség azonban elkezd fakulni, hogyha minden nap találkoznak. Már nincs a lelkes készülődés, mikor tudják, hogy jön a másik: a férfiak nem borotválkoznak minden nap, és a nők sem veszik fel minden este a legszexibb babydolljukat.

Már nem kell meghódítani a másikat, mindenki megnyugszik és kicsit elereszti magát. Látják egymást reggel gyűrötten, fáradtan, kevésbé kívánatosan és már nem figyelnek annyira oda magukra, hogy a legjobb oldalukat mutassák. És sajnos egymásra sem, pedig ilyenkor kezdődik az igazi „munka”, ami nem más mint az, hogy továbbra is úgy törődjenek egymással, mint a kapcsolat kezdetén.

Véget érnek a mézeshetek

A frissen összebútorozott párok az első napokban hajlamosak arra, hogy „felavassák” a lakás minden pontját és naponta egymáséi legyenek. Ez a rózsaszín köd azonban fenntarthatatlan és szépen lassan elkezdenek ritkulni az együttlétek, ez elkerülhetetlen.

A napi szintű szexből először minden másnap lesz, majd heti kettő, egy, illetve a hosszú évek óta együtt élő pároknál nem ritka, ha már csak havi szinten tudják számontartani a szexuális együttléteiket. Sőt, szomorú, de nem ritka, hogy egyesek teljesen szexmentes kapcsolatban élnek. 

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Valakinél működik

Ritkán, de az is előfordul, hogy a pár egyik tagjára kedvezően hat az összeköltözés ebből a szempontból. Bizonyos emberek úgy érzik, rajtuk van a nyomás, hogy összekötözés előtt minden alkalommal legyen szex, amikor találkoznak párjukkal és nem szeretik ezt a „kényszert”. Mikor együtt laknak, akkor viszont nagyobb eséllyel van ott a társa, mikor elkapja a vágy, így pozitívan hat szexuális életükre a közös fedél alatt lakás. 

Tervezett együttlétek

Összeköltözés után nemcsak az együttlétek száma, de a minősége is elkezd hanyatlani. Mikor a pár minden este egy ágyban fekszik le egy hajtós munkanap után, egyre nehezebb fenntartani az izgalmat. Idővel egyre kevésbé nyitnak arra, hogy buja kis játékokkal felizgassák egymást és új dolgokat próbáljanak ki, hiszen fürdés után mindketten ott fekszenek egymás mellett ruha nélkül az ágyban, így mondhatni a fele munka már el van végezve, csak az aktus van hátra.

Akárhogyan is, semmi okunk azért ennyire sötéten látni a hálószobai életünket, hiszen szerencsére azért vagyunk társak, hogy megoldjuk a felmerülő problémákat. Ha szeretet van köztünk, minden esélyünk megvan arra, hogy újra és újra visszataláljunk egymáshoz!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást