Így sminkelj a kezeddel ecsetek nélkül

Így sminkelj a kezeddel ecsetek nélkül

Címlap / Stílus / Arc / Így sminkelj a kezeddel ecsetek nélkül

Az ecsetek nélküli sminkelésnek sok előnye van, de egyértelműen a legnagyobb ezek közül, hogy nem pazarolsz majd sok anyagot.

VIDEO Így sminkelj a kezeddel ecsetek nélkül

Az ecsetek vagy különböző sminkszivacsok (pl. mikor alapozást szeretnél készíteni), a termékek nagy részét felszívják használat közben, így jóval gyorsabban el fog fogyni a terméked mint szeretnéd. Ez valljuk be, hogy ártól függetlenül bosszantó lehet, ám fontos tudnod, hogy nem minden termék esetében jó megoldás a kézzel való applikáció, pl. a magas fedésű matt vagy sötétebb színű termékeknél, szinte biztos, hogy nem érünk majd el szép eredményt. Ha azonban néhány egyszerű dologra odafigyelünk akkor a kezünk is csodákra képes, sőt, sok esetben így érhetjük el a legtermészetesebb eredményt. Íme néhány tipp és trükk, ha te is a kezeddel szeretnél sminkelni!

1. Hidratálás

Ennél a lépésnél oszlasd el jól a kezeden a smink előtti bőrápolási rutinodban használt termékeket, és finom nyomkodó mozdulatokkal vidd fel az arcbőrödre. Figyelj rá, hogy várj a lépések között annyi időt, amíg teljesen be nem szívja a bőröd az egyes termékeket amiket használsz.

Termékek: Mac Hyper Real Serumizer, Beauty of Joseon – Relief Sun Rice + Probiotics fényvédő

2. Szemfesték

A szemfestékeknél a legjobban a krémes állagú, vagy fényes por állagú termékeket fogod tudni a legszebben felvinni a szemhéjadra az ujjbegyeid segítségével.

Termék: Mac Pro Longwear Paint Pot – Groundwork szemgéjfesték

3. Korrektor

Egy korrektor kifejezetten szebben mutat ha az ujjaiddal viszed fel a szemkörnyékedre, hiszen a kéz melege extrán balzsamossá teszi az anyagot, ezáltal sokkal szebben bele fogod tudni dolgozni a bőrödbe. Használj tapogató mozdulatokat. A szemed alsó részén dolgozd el az anyagot, ami pedig ezután maradt az ujjadon, azzal a szemöldököd alatt és a szemhéjfestéked közötti területet egységesítsd.

Termék: Tarte Cosmetics – Creaseless Concealer

4. Alapozás

Ennél a pontnál mindenképpen olyan terméket érdemes választanod, amely könnyed fedésű, hiszen az ujjaiddal egy magasabb fedésű alapozót nem fogsz tudni olyan szépen eldolgozni foltmentesen, mint egy ecset segítségével. Ha azonban egy lágyabb fedésű alapozót vagy pl. BB krémet választasz, akkor pillanatok alatt gyönyörű és természetes végeredményt érhetsz el.

Termék: Purito Cica Clearing BB Cream

5. Pirosítás

A pirosítóból is érdemes mindenképpen krém vagy folyékony állagú terméket választanod ahhoz, hogy egyszerű legyen a kézzel való felvitel. Tegyél egy keveset az ujjaidra, és fokozatosan apránként építsd fel arra az intenzitásúra ami neked tetszik. Ha bronzosítót vagy kontúrt használsz, akkor ezekből is mindenképpen a krém vagy folyékony textúrát javasolom ahhoz, hogy ténylegesen szép legyen a végeredmény. Ha befejező lépésként szeretnél púdert használni az arcodra, akkor ehhez az egy lépéshez elengedhetetlen egy ecset vagy egy púder puffni használata!

Termék: Rare Beauty Soft Pinch Liquid Blush – Joy

6. Szemöldök és szempillaspirál

Következhet a szemöldök és a szempilla, ami valószínűleg az eddigi rutinodtól semmiben nem fog eltérni, hiszed ehhez biztosan szükséged lesz valamilyen applikátorra.

Termék: Benefit 24-Hour Brow Setter, Mac Cosmetics In Extreme Dimension 3D Black Lash

7. Száj

Az ilyen típusú lágy nappali sminkekhez általában jobban passzol valamilyen színezett vagy sima ajakápoló, vagy egy könnyed szatén fényű rúzs.

Termék: Clarins Lip Oil – Cherry 

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!