Mire jó a méhviasz kendő?
A méhviasz kendők remek megoldást jelentenek a hulladék csökkentésére. A legtöbb méhviasz élelmiszer-csomagolást pamutszövet, méhviasz, fenyőgyanta és jojobaolaj felhasználásával készítik. Gyakorlatilag bármire használhatod őket, amire a folpackot is használnád: belecsomagolhatod a szendvicset, lefedheted vele a salátás tálat, letakarhatod a kelesztés alatt álló tésztát vagy bevonhatod vele a félig megevett zöldséget vagy gyümölcsöt, mielőtt a hűtőszekrénybe teszed, sőt a húsárut is letakarhatod vele a frigóban.
A lényeges különbséget az jelenti, hogy a méhviasz kendőből nem lesz szemét egyetlen használat után, sőt, amikor hosszabb idő után elhasználódik, még akkor is menthető.
Amint a kendők kezdenek veszíteni ragadósságukat, újból felviheted az összetevőket, vagy komposztálhatod a kendőt – ellentétben ugyebár a műanyagból készült folpackkal – ami így tökéletes alternatívát jelent, ha jelentősen csökkenteni szeretnéd a konyhai hulladékot. Méhviaszos kendőt számos zöld boltban vehetsz, de akár el is készítheted a sajátodat.
A lényeges különbséget az jelenti, hogy a méhviasz kendőből nem lesz szemét egyetlen használat után, sőt, amikor hosszabb idő után elhasználódik, még akkor is menthető.
Amint a kendők kezdenek veszíteni ragadósságukat, újból felviheted az összetevőket, vagy komposztálhatod a kendőt – ellentétben ugyebár a műanyagból készült folpackkal – ami így tökéletes alternatívát jelent, ha jelentősen csökkenteni szeretnéd a konyhai hulladékot. Méhviaszos kendőt számos zöld boltban vehetsz, de akár el is készítheted a sajátodat.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!