Így készíts házilag méhviasz kendőt: sosem lesz többé szükséged folpackra!

Így készíts házilag méhviasz kendőt: sosem lesz többé szükséged folpackra!

Címlap / Otthon / Így készíts házilag méhviasz kendőt: sosem lesz többé szükséged folpackra!

Mire jó a méhviasz kendő?

A méhviasz kendők remek megoldást jelentenek a hulladék csökkentésére. A legtöbb méhviasz élelmiszer-csomagolást pamutszövet, méhviasz, fenyőgyanta és jojobaolaj felhasználásával készítik.

Gyakorlatilag bármire használhatod őket, amire a folpackot is használnád: belecsomagolhatod a szendvicset, lefedheted vele a salátás tálat, letakarhatod a kelesztés alatt álló tésztát vagy bevonhatod vele a félig megevett zöldséget vagy gyümölcsöt, mielőtt a hűtőszekrénybe teszed, sőt a húsárut is letakarhatod vele a frigóban.

A lényeges különbséget az jelenti, hogy a méhviasz kendőből nem lesz szemét egyetlen használat után, sőt, amikor hosszabb idő után elhasználódik, még akkor is menthető.

Amint a kendők kezdenek veszíteni ragadósságukat, újból felviheted az összetevőket, vagy komposztálhatod a kendőt – ellentétben ugyebár a műanyagból készült folpackkal – ami így tökéletes alternatívát jelent, ha jelentősen csökkenteni szeretnéd a konyhai hulladékot.

Méhviaszos kendőt számos zöld boltban vehetsz, de akár el is készítheted a sajátodat.

Méhviasz csomagoló kendő készítése házilag
oksixx/depositphotos.com

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást