5 igénytelen, de mégis csodaszép virág a balkonodra

5 igénytelen, de mégis csodaszép virág a balkonodra

Címlap / Otthon / Kert és terasz / 5 igénytelen, de mégis csodaszép virág a balkonodra

Tarajos korallfa

Nem csak az aprócska növények között találni olyat, ami ellenáll a zöldfülű kertészek ballépéseinek. A tarajos korallfa dézsás növény, így nagyobbacska erkélyekre ajánljuk. Gyönyörű, húsos, piros virágai valóban egzotikus hangulatot teremthetek a balkonodon.

A tápanyagban gazdag, jó vízáteresztő talajt kedveli, és míg a direkt napfényt nem igazán szereti, az enyhébb fagyokat simán túléli. Legyél óvatos vele, mert nagyon gyorsan növekszik, ezért lehet, hogy időnként át kell ültetni, de ezt leszámítva nincsenek nagy igényei.

Tarajos korallfa
Tarajos korallfa – istockphoto

Tatárvirág

Ez a kedves kis növény alig 25 centiméteresre nő, így egy kisebb erkélynek is kedves, szerethető dísze lehet. A bájos kis virágok hófehér szirmain a te szemed is örömmel nyugszik majd, tudva, hogy ez a szívós kis növény nem igényel különösebb gondozást. Laza szerkezetű, jó vízáteresztő talajban érzi igazán jól magát, a napos és a félárnyékos helyeket is kedveli. Virágzás után érdemes kicsit visszametszeni, mert így tovább megőrzi alakját, és ősszel ismét virágba borulhat.

Tatárvirág

Porcsinrózsa

Ha olyan meleg van az erkélyeden, hogy te is alig bírsz megmaradni, a porcsinrózsa akkor sem fog elkívánkozni onnan. Ezt a pozsgás szárú kis növényt nem különösebben ijeszti meg a forróság, és akkor sem fog a szívéhez kapni, ha néhány napig elfelejted meglocsolni: jól bírja a direkt napfényt és a szárazságot is, és színes, vidám kis szirmokkal örvendeztet meg. Mindössze arra kell figyelned, hogy ültetése előtt a balkonláda aljára tegyél egy vízelvezető réteget – például kavicsot – és a virágföldbe keverj egy kis homokot, hogy fellazítsd a talajt, a porcsinrózsa ugyanis nem szeret vízben tocsogni. Minden mást azonban lazán elvisel.

Porcsinrózsa
Porcsinrózsa – istockphoto

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást