Húsvéti DIY – Kreatív tavaszi projektek tojástartóból

Húsvéti DIY – Kreatív tavaszi projektek tojástartóból

Címlap / Otthon / Húsvéti DIY – Kreatív tavaszi projektek tojástartóból

Unod már a szokásos tojásfestést és a hagyományos húsvéti díszeket? Akkor ideje elővenned a kreatív énedet, ugyanis a kidobásra szánt tojástartókból egészen fantasztikus és egyedi dekorációkat készíthetsz – akár a gyerkőcökkel közösen is!

Asztali dísz

Ha valami újdonságra vágysz az asztali díszeket illetően, nem kell messze menned a hozzávalókért!

Mindössze egy sima tojástartóra lesz szükséged, amit lefestesz egy általad kedvelt színre, de az is jó, ha már eleve olyan tojásokat vásárolsz, amik színes tartóban vannak.

Ezt aztán bevetheted koszorúként, tálcaként, de érdemes kihasználnod az eredeti funkciót is – ebben egész biztosan nem dőlnek el a tojások!

Sütés után pedig ne dobd ki a kettétört héjakat: rakj beléjük gyertyát, pozsgásokat, de kipróbálhatod őket miniatűr vázaként is!

Virágözön

A tojástartóknak meglehetősen különleges formája van, ami a legtöbb kreatív bloggert megihlette, és szebbnél szebb virágokat készítettek a kartonból.

Az egyik legegyszerűbb virágdísz, amit a tojástartóból készíthetsz, ez a négyszirmú változat – ehhez először tíz részre kell vágnod a tartókat, majd egyszerű mozdulatokkal ki kell alakítanod a szirmokat. Már jöhet is a festés és a fűzés!

Ha a gyerkőcökkel kreatívkodsz, akkor inkább a festésre koncentráljatok, míg ha valóban az esztétikum a lényeg, természetesen további kellékekkel (pl. bibékkel, újabb sziromrétegekkel) is díszítheted a virágokat.

Rózsás ültetőkártyák

Gyakorlatilag bármilyen virágot elkészíthetsz a tojástartók felhasználásával.

Segítségedre vannak a különféle DIY blogok, illetve a Pinterest is, ahol többek között azt is megtanulhatod, hogyan készíts tojástartóból nárciszt, cseresznyevirágot vagy akár egy komplett virágkoszorút

Ha pedig kellő kézügyességgel rendelkezel, ilyen különleges, rózsás ültető kártyákat is készíthetsz, amiket aztán felhasználhatsz az ünnepi asztal megterítésekor.

Projektek gyerekekkel

Gyakorlatilag bármilyen mese- és állatfigurát megalkothattok a tojástartókból, ha nem spóroltok a fantáziátokkal!

Készíthettek édes katicabogarakat, sárgára festett csibéket, ha pedig nagyban gondolkozol, akár egy színpompás kakast is összeállíthatsz a gyekőcökkel.

Ha nem ragaszkodsz feltétlenül a húsvéti, tavaszi témához, akkor érdemes rákeresned arra is, milyen figurák készülhetnek még a tengeri állatvilágot vagy éppen az égboltot idézve.

 

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!