Otthon

Húsvéti dekorációk, amikhez már minden kellék megvan otthon

Húsvéti dekorációk, amikhez már minden kellék megvan otthon

Az, hogy egy kicsit környezettudatosabb vagy, még nem jelenti azt, hogy lemondasz az ünnepi dekorációkról. Ezekkel az ötletekkel például úgy díszítheted húsvéti dekorációkkal a lakást, hogy közben nem veszel semmi fölösleges, plusz dolgot, hanem a már egyébként is otthon lévő, sokszor amúgy a szemétben végző dolgoknak adsz új életet.

Az örök klasszikus befőttes üveg

A befőttes üvegek újrahasznosítása már-már klasszikusnak számít a DIY dekorációk körében, és mi sem tudjuk megunni. Ha lemosható festéket használsz, akkor ráadásul mindig az aktuális szezonhoz igazíthatod a dekorációt, így ugyanazt az üveget többször is felhasználhatod.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Idén a kedvencünk a kiscsibévé vagy nyuszivá festett üveg egy csokor friss virággal, amit tényleg minimális kézügyességgel is el lehet készíteni, de húsvéti édesség, cukorka, csokitojás is kerülhet az üvegekbe – ebben az esetben érdemes lehúzható matricát (akár kimaradt, öntapadós tapétából kivágva) ragasztani az üvegekre, mielőtt lefested őket, majd a festék megszáradása után lehúzni a mintát. Így a jópofa, nyuszi alakú „ablakokon” keresztül látszik a befőttesüvegek színes tartalma is. Az üveget díszítheted még csipkével, szalaggal, a festéshez pedig érdemes üde, tavaszi virágszíneket használni.

Csodák vécépapír-gurigából

A vécépapír-gurigából készített dekorációk minden kisgyerekes családnak ismerősek lesznek, hiszen a már formára ragasztott, kemény papírból nagyon egyszerű például füles nyuszit készíteni – csak egy olló, festék és esetleg néhány vattakorong kell hozzá, de sokkal felnőttesebb dísztárgyak is készülhetnek belőle.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Például, ha nem fested le a papírt, vintage hangulatú, rusztikus papírnyúlt is csinálhatsz, de a cukorkával megtöltött váza közepére is tehetsz egy gurigát, hogy legyen mibe helyezni a virágokat, és kevesebb cukorkát kelljen felhasználnod az üveg megtöltésére. Pofonegyszerű dekoráció, ami viszont mindenkit le fog venni a lábáról – készülj fel, hogy egy ilyen asztaldísz mellett minden vendéged meg fogja kérdezni: hát ezt meg hogy csináltad?!

Megújuló képkeretek

Néhány filléres képkeret biztosan van otthon, és csak a benne lévő képeket kell időnként kicserélni, hogy máris a szezonhoz igazítsd a dekorációt. Ha nincs ötleted, csak nézz szét otthon, egy kis fantáziával gyakorlatilag bármi bekerülhet a képkeretbe.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ha van elfekvőben néhány darab színes textíliád, akkor vágj belőle csíkokat, és ragaszd őket egymás mellé egy papírlapra. Egy másik lapon vágj ki egy tetszőleges formát – nyuszit, tojást – és ezt fektesd a színes textilcsíkokra. Ha úgy jobban tetszik, használhatsz egyszínű anyagot is, vagy egyszerűen kedves, ünnepi üzenetet is írhatsz a papírra – ha a szöveg egyik betűjét nyuszira cseréled, és vattakorongból még bolyhos farkincát is ragasztasz neki, máris szuper 3D-s dekor kerülhet a könyvespolcra.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást