Divat / Stílus

A hozzád illő ideális kosztüm

A hozzád illő ideális kosztüm

Itt az ősz, és ha eddig lehetséges is volt, hogy a munkahelyünkre egy nyári szoknyában és blúzban menjünk be, most már könnyen lehet, hogy újra visszatérhetünk a melegebb kosztümökhöz. Lássuk, kinek milyen forma áll a legjobban!

Miniszoknya

A miniszoknyával kombinált kosztüm természetesen mindenkinek jól áll, akinek szép formájú lába van. Tudni kell róla, hogy nyújtja az alakot, vagyis alacsonyaknak is jó választás lehet.
Vastagabb lábbal sem kell azonban kerülni, csak válasszunk egy optikailag karcsúsító hatású harisnyát.

Nadrágkosztüm

A nadrágkosztüm az egyik legbiztosabb darab lehet minden nő ruhatárában. Mindenkinek jól áll, a klasszikus szabásvonalú darabok különösen, hiszen egy ilyen darab egyszerre ápol és eltakar.
Ha divatosak akarunk lenni, válasszunk szűk szárú nadrágot, szűk, karcsúsított felsővel.

Karcsú derék

Ha karcsú derekunk van, azt mindenképpen érdemes kiemelni. Válasszunk egy derékban szűk felsőjű kosztümöt, amit lehetőleg egy szép, vékony övvel is elláttak a tervezők.
Ez a derekunkra tereli a figyelmet, így még jobban kiemeli annak szépségét és karcsúságát.

Alma alkat

Az alma alkatú nőknek általában vékonyabb a lábuk, ezért ha mellette formás is, akkor nyugodtan választhatnak a rövidebb szoknyájú fazonok közül is.
Felülre érdemes egy mélyen dekoltált fazont keresni, ami a felsőtesten egy nagy V betűt formálva hosszítja és vékonyítja az alakot.

X lábak

Az X alakú lábak koránt sem jelentenek akkor problémát, mint ahogy ezt a tulajdonosuk elsőre gondolná.
Egy A vonalú, vagy alul fodorszegéllyel ellátott szoknyafazon, vagy egy egyenes vonalú nadrág máris ellensúlyozhatja a lábak vonalát. Amit érdemes alul kerülniük, az a ceruzaszoknya és a szűk nadrág.

Széles csípő

Ha széles csípővel rendelkezünk, akkor is van jó megoldás a kosztümök terén.
Fontos, hogy olyan darabokat válasszunk, aminek a felső része lényegesen látványosabb az alsónál, hogy magára vonja a tekintetet. Az enyhe válltömések is sokat javíthatnak a hatáson.

Nagy fenék

Ha a kelleténél nagyobb hátsóval vagyunk „megáldva”, akkor sem kell kétségbe esni: válasszunk harang alakú, vagy A vonalú sötét színű szoknyát, és máris sok kilótól szabadultunk meg – optikailag. Kerüljük az alsó részen a mintákat és díszítéseket, csak a diszkrét hosszanti csíkozás engedhető meg.
Ha nadrágpártiak vagyunk, akkor pedig két jól elhelyezett zsebbel csökkenthetjük a problémás testrészt.

Fiús alkat

A fiús alkattal rendelkező nőknek sok minden áll jól a kosztümök közül is. Inkább a nőiesebb, karcsúsított fazonok ajánlottak, a fiús szabásokat érdemes elkerülni.
Egy szép, finom mintás felsővel pedig máris gyönyörű, nőies hatást érhetünk el. Barátaik a fodrok, dekoltázsok, válltömések és a magassarkú cipők!

Felül magasan záródó fazonok

Sok kosztüm felső részét szabták úgy, hogy magasan a nyaknál záródik. Ezek az alma alkatúaknak feltétlenül kerülendőek, és a felsőtestet is rövidítik, ezért csak magasabb testalkatúak számára ajánlott.
Nekik is a rövidebb fazonok, az ilyen típusú, hosszított, csípőig vagy alá érő felsők ugyanis gyakorlatilag senkinek sem állnak jól.

Kosztüm minden alkalomra!

A kosztümök szépek, elegánsak, nőiesek és remekül állnak mindenkin. Érdemes több típust is felpróbálnunk, mert ha megtaláljuk azt, amelyik igazán nekünk való, akkor ragaszkodni fogunk hozzá hosszú éveken keresztül!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást