A hozzád illő ideális farmernadrág

A hozzád illő ideális farmernadrág

Címlap / Stílus / Divat / A hozzád illő ideális farmernadrág

A farmer kirobbanthatatlan eleme a XX. és XXI. század divatjának is, megjelenése óta már számtalan fazonban, színben és stílusban megjelent a kirakatokban. Ha jót választunk, akkor az évekre a kedvenc darabunk lesz, jótékonyan formálva alakunkat és kiemelve erősségeinket. Ezért is érdemes néhány szempontot figyelembe venni a hozzánk illő ideális farmernadrág megtalálásában.

Hosszúság

A farmerünk hosszúsága nagyban hozzájárul az összképhez, ezért érdemes kellő figyelmet fordítani erre. A szűk szárú nadrágok közül jó választás lehet a boka fölött végződő, akár alul cipzáras változatok, de tudnunk kell, hogy ez optikailag rövidíti a lábakat, ezért érdemes vagy magas sarkúval, és/vagy hosszú lábakkal viselni.
A hosszúság szempontjából a másik véglet a nagyon hosszú nadrág, vagyis a szűk szárúakat is húzzuk kicsit rá a cipőnk sarkára, az egyenes fazonokat pedig hagyjuk, hogy buggyosak legyenek a lábfejünknél. A kettő közti, boka alatt érő nadrágot inkább csak a boyfriend fazonban válasszunk, de annak szárát akár fel is tűrhetjük tetszőleges magasságig.

Kép forrása: Esprit.eu

Színválasztás

A színválasztásnál természetesen alapvető szempont az, hogy milyen optikai hatást szeretnénk elérni. A világos színek erősítenek, míg a sötétebbek slankítanak, persze a koptatástól is függően. Ha szűk szárú nadrágot választunk, akkor vékony lábakra leginkább a világos, akár a fehér farmer a jó választás, vastagabbakra azonban a minél sötétebb árnyaltok a megfelelőek, azokból is a mintázat nélküliek.
A színválasztás fontossága a cipőre is kiterjed, mivel a farmert érdemes kicsit ráhúzni a cipőre, így ha az azonos a nadrággal, akkor magasítani fog bennünket. Idén tavasztól nagy divat lesz a színes nadrág, amely természetesen a farmereket is érinti.

Válasszunk kedvünkre ezekből, és ne feledjük, hogy a szín feldobja hangulatunkat is!

Kép forrása: Hm.com

Koptatás

Ha nyújtani szeretnénk a combjainkat, akkor érdemes a combrésznél kezdődő, a térdünkig vagy akár az alá is érő, függőleges koptatást választanunk.
Ha szélesek a combjaink, akkor fontos, hogy a világos koptatás ne legyen túl keskeny sem, mivel ez nem kelti a kellő hosszító hatást, de túl széles se legyen, mivel akkor akár még szélesebbnek is mutathat bennünket a ténylegesnél.
Az ideális a közepes, oldalt legalább 3-4 cm sötét részt hagyó koptatási mód, amely nem csak a combunkat, de ezáltal az egész alakunkat is megnyújtja. Fenékrésznél a keresztbe koptatás csak akkor ajánlott, ha kifejezetten kicsi hátsóval rendelkezünk.

Kép forrása: Mango.com

Szabás

Az idén divatos nadrágszárak a szűk, skinny fazonok, vagy az egyenes szárú megoldások. Mindegyik előnyös lehet, de a túl szoros nadrágszárakat inkább csak ideális vagy ahhoz nagyon közeli lábvastagságra viseljünk, mivel minden hibát kiemelnek.
Nagyobb has esetén kerülendő a csípőnadrág, inkább válasszuk a derékig érő, vagy akár az idén újra divatba jövő kertésznadrágok közül, amelyek összetartják és persze el is takarják a kidudorodó részeket. Az egyedi szabásokkal (főleg a csavart oldalvarrásúakkal) érdemes óvatosan bánni, mivel az erősen magára és az adott testrészre vonja a figyelmet, és bizony kicsit szélesít is.

Kép forrása: Mango.com

Zsebek

A zsebek elhelyezése kulcsfontosságú egy jó farmer esetében. Nem rátett zsebekkel felszerelt, vagy akár zseb nélküli változatokat inkább csak akkor válasszunk, ha tökéletes hátsóval rendelkezünk, mivel itt nem tud a zsebek optikailag befolyásoló hatása érvényesülni.
A zsebek oldalai úgy működnek, mint a ruha csíkjai, ezért egy álló téglalap alakú zseb nyújt (és kicsinyíti a feneket), míg a fektetett téglalapok inkább szélesítenek, ezért inkább a fiús testalkatúaknak ideálisak. Az egymás felé dőlő rátett zsebmegoldások kiemelik a feneket, a trapéz (vagy A-vonalú) zsebek pedig kicsit megemelik és gömbölyítik a hátsónkat, így lapos fenékre kifejezetten ezek ajánlottak.

Kép forrása: Stradivarius.com

Derékrész

A megfelelő szabású derékrész kiválasztása szintén nem könnyű feladat. Szélesebb csípővel, vagy pocakkal rendelkezők számára kifejezetten a derékban szabott vagy a magasított derekú farmerek lesznek megfelelőek, vagy természetesen a kertésznadrág, ami jótékonyan eltakarja a felesleget.
A magasított derékszabás nem csak az esetleges hurkákat tartja össze, de egyben a csípőre is tereli a figyelmet, és arányosabbnak mutatja azt a ténylegesnél.
Ha csípőnadrágot szeretnénk, akkor viszont számoljunk azzal, hogy azon túl, hogy szélesebbnek fogja mutatni a csípőnket és optikailag rövidíti a lábainkat is, még könnyen meg is fázhatunk benne, akár enyhébb időben is.

Kép forrása: Bonprix.hu

Ideális farmer

Nem is annyira könnyű megtalálni a hozzánk illő ideális farmert. Elinduláskor jó, ha megnézzük, hogy az eddigi nadrágjaink közül melyik szabásvonal volt az, amlyikben a legjobban éreztük magunkat, és amivel a legtöbb elismerést zsebelhettük be. Ha egyértelműen van ilyen, akkor érdemes ahhoz hasonló szabást választanunk.
A legfontosabb azonban az, hogy a következő farmerünk kiválasztására szánjunk elég időt: próbáljunk meg sokféle fazont, színt és szabást, vigyünk egy őszinte segítséget magunkkal és azt válasszuk, amiben a legjobban érezzük magunkat. Az lesz a kedvencünk éveken keresztül.

Kép forrása: Esprit.eu

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást