Életmód / Ezotéria

Horoszkópod megmutatja, milyen szülő vagy

A csillagjegyed sok mindenben befolyásol, így abban is, hogy milyen típusú szülő vagy, esetleg leszel. Vajon magadra ismersz?

Kos

A Kos szülő kedves, megértő, ámde elég szigorú elveket követ a gyereknevelésben. Mivel mindig mindenben a legjobbat akarja a gyerekének, sokszor túlvállalja magát, és a kicsit is maximalizmusra tanítja.
Folyton a védelmére kel, még akkor is, ha nem kéne- igazi testőrként viselkedik. Mindemellett nagyon jó játszótárs, aki imád meséket olvasni.

Bika

Azt mondják, Bikából rossz szülő nem lehet. Ő az a jegy, aki végtelen türelemmel közelít a gyerekekhez. Mindig figyelembe veszi az igényeiket, ezért az ő tempójukban tanítja, és ha nem bírják az elvárásokat, akkor visszavesz belőlük.
Mindig kész egy kis mókázásra, az sem zavarja, ha a játék felér egy komolyabb fizikai erőpróbával. Mindent megtesz azért, hogy családja boldog legyen, akár a saját igényeit is visszaszorítja, csakhogy a szeretteinek jó legyen.

Ikrek

Az Ikrek az egyik legpörgősebb jegy, így velük sosem unalmas a gyerekkor. Mivel sokszor meggondolatlanok, felelőtlenül is belemehetnek a gyermekvállalásba, amit lehet később megbánnak.
Sokszor türelmetlen és felületes, de ha érett, felnőtt fejjel alapít családot, akkor nagyszerű szülő válhat belőle, aki inkább jó barátja, mint édesapja/édesanyja a gyereknek.

Rák

A Rák szülő igazán közel áll a gyerekeihez. Talán már túlságosan is, ezért gyakran a kelleténél szorosabban fogja őket, amivel gátolhatja önállóságukat. Nehezen viseli, mikor a csemeték kirepülnek otthonról, mivel annyira ragaszkodik hozzájuk.
Viszont szinte mindent feláldoz azért, hogy boldognak tudhassa őket, és ha valamit nem tud nekik megadni, akkor azt az átlagosnál nehezebben viseli.

Olvastad már?  Így szeretnek az Oroszlán férfiak! Az Oroszlán szerelmének fény- és árnyoldalai

Oroszlán

Gyermekeivel igazi anyaoroszlánként viselkedik! Senki sem árthat nekik, se osztálytárs, se tanár! Mivel nagyon büszke jegyről van szó, a gyerekeiből a maximumot szeretné kihozni.
Ő az, aki betáblázza a naptárat: egyik nap különóra, másik nap sport. A tanulást szigorúan veszi, ezért rosszul reagál a rosszabb jegyekre. Az uralkodó ösztöne olykor a szülő-gyerek kapcsolatban is megmutatkozik, de ha ezt le tudja vetkőzni, igazán simulékonnyá válik.

Szűz

A Szűz pedánssága a gyereknevelésben is megmutatkozik. A családalapítás előtt nagy valószínűséggel az összes szakirodalmat elolvassa, hogy minél felkészültebb legyen.
Igaz, kissé merev és konzervatív nevelési elveket követ, de ez csak a hagyománytiszteletéből adódik. Nagyon jó szülő válhat belőle, csak arra kell figyelnie, hogy adja majd meg a gyerekeinek a kellő szabadságot.

Mérleg

Kedves, megértő, odaadó szülő, aki olykor túlságosan is engedékeny. Hajlamos a gyerekét elkényeztetni, amiből később problémái lehetnek. Sokat beszélget a családjával, ezért mindenki legfőbb bizalmasa lehet.
Mivel a Mérleg imádja a szépséget és a csillogást, próbálja gyermekének is átadni kifinomult érzékét a divathoz, művészetekhez.

Skorpió

Az Oroszlánhoz hasonlóan ő is próbál ambiciózus felnőttet nevelni a gyerekéből, akinek magas státusza és keresete van.
Természetesen a legtöbb szülő ezt kívánja utódainak, de a Skorpió hajlamos túlságosan is szigorúan állni ehhez a kérdéshez. A jegy szülötte sokszor álarcot visel, és gyakran egyedül a gyermeke az, aki felé az igazi arcát mutatja.

Olvastad már?  Csillagjegyek, akik a legjobb baráti csapatot alkotják egymással

Nyilas

Talán a Nyilas képes a leginkább arra, hogy barátja, és nem csak a szülője legyen a gyerekének. Sosem szab neki korlátokat, mivel ő sem szereti, ezért arra tanítja, bátran álljon ki magáért.
Néha lehet, túl hosszú pórázra engedi, viszont az ő gyereke az, aki a leghamarabb megtanulja, milyen is önállónak lenni. A Nyilas imád játszani, szinte ő is gyerekké változik közben. Nem szigorú, és mindig egyenrangú partnerként lehet vele kommunikálni.

Bak

A Bak szülő a Nyilas ellentéte. Mivel kissé merev jegyről van szó, a gyereknevelésben sem tudja mindig megtalálni a könnyedséget. Szinte hivatásnak tekinti, amiből alaposan fel kell készülni, és minden egyes szabályt be kell tartani.
Gyakran „túl jó” szülővé válnak, akik nem engedik hibázni a gyereküket. Kissé talán zordnak tűnnek, pedig lelkük mélyén gyermekük a mindenük.

Vízöntő

A jegy szülötteinek nagyon fontos, hogy harmonikus kapcsolatot alakítsanak ki a gyermekükkel Egyenrangú partnerként kezeli, és mindig megadja a személyes szabadságát, ami néha nem a legjobb stratégia.
Meg kell találniuk az arany középutat. Nem szeretik a hagyományos nevelési elveket, ezért nem ritka, hogy alternatív iskolákba, táborokba íratják a csemetéiket.

Halak

Mivel nagyon érzékeny jegyről van szó, a gyereke minden rezdülésére figyel, és ki is elemzi azokat. Aggodalmaskodó, és sokszor csinál a bolhából elefántot.
Sokszor engedékenyek és elkényeztetik a gyerekeiket, így azok könnyen a fejükre nőhetnek. De ez csak azt mutatja, mennyire imádja a gyerekeit, amit szeret is kimutatni feléjük, így szeretetből sosincs nála hiány.