Így hordd idén az izgalmas csipkét!

Így hordd idén az izgalmas csipkét!

Címlap / Stílus / Divat / Így hordd idén az izgalmas csipkét!

Biztos vagyok benne, hogy az idei szezonban találkoztál már néhány csipkés ruhadarabbal, ami megragadta a tekintetedet. Ez nem is csoda, hiszen a csipke idén olyannyira hódít, hogy a ruhától kezdve, a felsőn át, egészen a kis nadrágokig találkozhatunk vele. Természetesen nemcsak a fehér árnyalatok törnek hatalomra, hanem jellemzően a pasztell és mellette a sötétebb tónusok is. Egy egyszerű öltözetet is könnyedén megbolondíthatsz vele, hiszen ennek az anyagnak jellemzője, hogy olyan izgalmas textúrával rendelkezik, ami már önmagában látványos és egyben nőiesen finom benyomást kelt.

A tisztán csipkéből készült darabok mellett a csipkerátétek, csipkebetétek is jellemzőek. Meglehet, hogy egy short alját vagy egy kardigán, felső vállrészét díszítik ezzel az anyaggal, de ugyanúgy a kiegészítők között is találkozhatunk vele. Mivel különböző sziluettek kaphatóak ebből az anyagtípusból, és egyáltalán nem mindegy hogyan kombináljuk őket, megmutatom Neked, hogyan érdemes viselni, hogy valóban légies és nemes összhatást nyújtson a szetted.

Csipke felsők

Azok a kizárólag csipkéből készült felsők, amelyek lehetnek trikók, crop toppok vagy akár pólók, nagyon jól mutathatnak egy kék farmerral vagy egy pasztellszínű nadrággal, shorttal, szoknyával. Fehér vagy púderes árnyalat esetén azonban bátran párosíthatjuk élénk színekkel, sárgával és pirossal is. Érdemes arra is figyelni, hogy csipke viselése esetén kerüljük a mintás nadrágokat és szoknyákat a túlzsúfolt hatás elkerülése érdekében.

Az öltözet stílusát cipőnk jellege is meghatározza. Szerencsére a csipke öltözethez hangulatodnak és a napi rutinodnak megfelelően elegáns magas sarkút, tornacipőt, de akár sarut is felvehetsz. Ne feledkezzünk meg a rétegezésről sem! A farmerdzseki, vagy ha a fazon engedi, egy blézer is tökéletes választás lehet hűvösebb időben.

Csipke shortok

Egy csipke short mindig tökéletes elegyét jelenti a romantikus, ugyanakkor sportos megjelenésnek.

A magasított derekú fazonok eleganciát sugallnak, ami leginkább egyszínű vagy diszkréten mintás felsőrésszel kombinálva érvényesül.

A csípő fazonokat akkor érdemes viselni, ha sportosabb outfitre vágysz, akár egy egyszerű toppal vagy ujjatlan inggel.

Csipkeruhák

A csipkeruha telitalálat, ha kedveled a finomságot és az érzékiséget, hiszen ebből a darabból is találhatsz hétköznapra való és alkalmi változatot is. Vigyázz, mert alkalmi ruha esetén vékony a határvonal az elegáns és a közönséges között. Ha hétköznapi megjelenésről beszélünk, a cipő szintén meghatározó eleme az összképnek. Válassz magas sarkút, balerinát vagy sarut, így minden nap más-más stílusban pompázhatsz!

Hogy milyen felsővel variálhatod? Természetesen jól megférhet nőies kardigánokkal és blézerekkel is. A mintás felső rétegeket kerüld ennél az alternatívánál, a látványos kiegészítők viszont teljes mértékben megengedettek, sőt! Egy stílusos szalmakalappal nagyon nőiesen és sikkesen mutathat, amit egy hangsúlyosabb napszemüveggel is elérhetünk.

Amennyiben a csipkeruhád nem fehér vagy törtfehér, hanem pasztell vagy egy élénkebb árnyalat, akkor egy esküvőre is tökéletes választás lehet a nyáron.

Csipkebetétes darabok

Sokszor találkozhatunk olyan megoldásokkal is, ahol a csipke csupán egy kisebb területen érvényesül egy adott ruhadarabon. Trikók hátán, szegélyén, felsők, kardigánok vállrészén és hátrészén gyakran láthatsz ilyen díszítést.

A nagyobb, áttetsző felületeket is érdemes ilyenkor figyelembe venni, ezért ha az áttetsző csipke réteg alá kerül egy anyag, mindenképpen figyelj rá, hogy az egyszínű legyen!

Csipke kiegészítők

A különböző ruhadarabok mellett a csipke hatást keltő vagy csipkéből készült, esetleg csipke díszítésű kiegészítők is nagy figyelmet követelnek maguknak. Táskákkal, cipőkkel, fejpántokkal, de még ilyen anyagból készült hajcsatokkal is találkozhatunk.

Ezek lényegében apróbb kiegészítőknek számítanak, de nagyon fontos, hogy az öltözetünkhöz is passzoljanak. Ha a megjelenésed inkább romantikusabb stílusú, akkor nagy eséllyel a csipke kiegészítők is jól fognak mutatni rajtad. 

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!