Egészség / Életmód / Lélek

Ho’oponopono: a titkos hawaii módszer, ami boldogságot hoz az életedbe

Ho’oponopono: a titkos hawaii módszer, ami boldogságot hoz az életedbe

A ho’oponopono annyit jelent, mint jóvátenni, kijavítani egy hibát. Hawaii őslakosai szerint a hibák olyan gondolatok nyomán keletkeznek, amelyeket múltbéli, fájdalmas emlékek piszkítottak be. A ho’oponopono révén el tudjuk engedni ezeknek a fájdalmas gondolatoknak vagy hibáknak az energiáját, amelyek felborítják az egyensúlyt, és súlyos esetben akár betegségeket is okozhatnak.

A mágikus szavak

Sajnálom: Tudom, hogy ott az a valami, amit nem szeretek, ami nem tetszik. Önmagamba nézek.

Kérlek, bocsáss meg!: Ezzel megkérem a Mindenséget, hogy törölje nekem, bármi legyen is az a gát, érzés…

Köszönöm: Ez maga a hála. A hála felszabadító érzés és a tudat, hogy általa bármit elérhetsz.

Szeretlek: Az egyetlen dolog, ami feloldja a benned lévő blokkokat, ha azt mondod: szeretlek! És nem a párodnak, vagy a szüleidnek. Itt most kizárólag rólad van szó. Ez a ho’oponopono alapja.

Változz, és a világ is veled változik majd!

Biztos te is hallottál már embereket panaszkodni arról, hogy milyen világban élünk, és ezek az emberek rendszerint mindenkiben képesek meglátni a hibát, kivéve önmagukban. A világ nem fog egyik percről a másikra megváltozni; persze mind világmegváltók szeretnénk lenni, de valahogy ezt csak úgy tudjuk elképzelni, ha híresek és befolyásosak leszünk.

A ho’oponopono lényege az, hogy ha te is változol, akkor a világ is változik körülötted. Ne másokat akarj megváltoztatni, mondván, hogy te tudod, milyennek kellene lenniük, hanem magadat. Ha nem tetszik az a környezet, amiben élsz, akkor dolgozz magadon, de ne másokban keresd elsődlegesen a tüskét.

Vállald a felelősséget!

Ez a legfontosabb ebben a módszerben. Egyedül te határozod meg a gondolataidat, vagyis, ha egy negatív gondolatsor érkezik az elmédbe, akkor azt egyedül te tüntetheted el onnan, mivel te teremtetted. A felelősségvállalás nem merül ki a havi számlák befizetésében. Te több vagy ennél.

Eldöntheted, hogy megváltoztatod az életedet, de akkor először is neked kell megváltoznod. Kezdd a gondolataiddal, mert ezek tudnak a leginkább befolyásolni jó vagy rossz irányba. Bocsáss meg magadnak a régi hibáidért, ami már nem te vagy, engedd el a múltat és légy hálás az életedért.

Szeresd, aki vagy, mert csak így változtathatsz azokon a dolgokon, amelyeken szeretnél.

Tisztítsd meg önmagad!

Dr. Ihaleakala Hew Len „meggyógyított” egy egész elmegyógyintézetet Hawaii-n, csupán azzal, hogy önmagát gyógyította. Hogyan csinálta? Az önazonosság ho’oponopono-val. Amikor dolgozni kezdett az intézetben, azt mondták neki, csináljon, amit akar. Ő pedig elvonult a szobájába, és csak tisztította önmagát… Dr. Len úgy véli, nem mi irányítjuk teljes egészében az életünket, ugyanis a hiedelmeink is irányítanak bennünket. A tudatos elménken másodpercenként 7 bit információ halad át, míg a tudattalan elménken 55 billió bit!

Tehát nem irányíthatjuk a tudattalant, de kitisztíthatjuk. Nincs más dolgod, mint megtisztítani a gondolataidat. Ha csak minden nap egyszer elmondod magadnak, hogy mennyire szereted azt, aki vagy, az már egy komoly előrelépés. Ahhoz tehát, hogy változzanak a gondolataid, elsősorban a magadhoz fűződő viszonyodon kell változtatnod. Amikor a gondolataid megtisztulnak, minden más is megtisztul.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást