Honnan tudod, hogy ideje fodrászhoz menned?

Honnan tudod, hogy ideje fodrászhoz menned?

Címlap / Stílus / Haj / Honnan tudod, hogy ideje fodrászhoz menned?

Sajnos sokan még manapság sem foglalkoznak eleget a frizurájukkal, ezért gyakran látni rendezetlen, lenőtt, esetleg beteg hajkoronát. Ennek nem lenne szabad így történnie, hiszen a nők egyik legszebb éke az ápolt és gondozott frizura.

Milyen gyakran kell vágatni?

Érdemes megfogadni a jól elhíresült mondást, mely szerint háromhavonta ajánlatos fodrászhoz járni. Ennyi idő alatt legalább két centit (sokaknak inkább többet) nő a haj, és a néhány hónapnak bizony nyoma marad. Főleg a hosszú szálakkal megáldottak életében okozhat problémát a töredezettség, ami rengeteget ront a frizura összképén.
Ezt bár csökkenteni lehet hajvégápolók, balzsamok, pakolások alkalmazásával, valódi megoldást csak a fodrász hozhat. A töredezett végekkel egyértelműen szakemberhez kell fordulni, s előfordulhat, hogy nyáron, amikor fokozott hőhatásnak és napsugárzásnak van kitéve a frizurád, akár gyakrabban is, mint az megszokott.

Ügyelj a frizurádra

Nem csak a töredezett szálak irányíthatnak a fodrászhoz, hiszen kiemeltképpen a rövid frizura az, ami akár már egy hónap alatt is elveszheti a formáját. Nincsen másként a frufruval sem, sok fodrász hajlandó inkább ingyen frufrut igazítani, minthogy otthon állj neki a bűvészkedésnek, és elrontsd az egész fazont.
Ha már semmit sem tudsz kezdeni a frizuráddal, mert összevissza áll, elvesztette a formáját, akkor nincs más mód, időpontot kell kérned.

A rövidebb szálak ellenőrzése

Nem könnyű pontosan kiszűrni, milyen állapotban vannak a hajvégek, hiszen alig-alig akad manapság olyan hosszú hajú hölgy, akinek nem réteges vágással készült a frizurája. Bár a hajvégek a legárulkodóbbak, azokból nem tudsz meg semmit a rövidebb szálakról.
Azonban ha összefogsz egy kisebb tincset, majd elkezded tekerni, akkor máris láthatod, mi a helyzet a rövidebb végekkel. Ha a tincsből látványosan kiállnak az aprócska szálak, és nincsenek túlságosan fényes állapotban, akkor ideje meglátogatnod a fodrászodat.

Milyen sűrűn kell festeni?

A szakemberek azt javasolják, hogy egy, legfeljebb másfél hónapot érdemes várni a festéssel, ennél többet nem. A lenövés ekkora már jól láthatóvá válik, valamint a külső behatások végett a hajszálak egyébként is könnyen elveszítik az eredeti, élénk ragyogásukat.
A festés sajnos együtt jár a rendszerességgel, és nem is olcsó megoldás, ha olyan speciális színt választasz, amit csak a fodrászod tud a szalonban kikeverni.

Mit kezdj a hajbajokkal?

A hajproblémákkal (pl. zsírosodás, korpásodás), nem feltétlenül a fodrászodhoz kell rohannod, de mindenképpen érdemes kikérned a véleményét, mielőtt beruházol egy méregdrága samponba. Könnyen lehet, hogy tud segíteni a választásban, esetleg a rendelésben.
Amennyiben nem válnak be a tervhez fűzött reményeid, állandósult kísérletezgetés helyett inkább látogasd meg a bőrgyógyászodat. Lehet, hogy semmi extrát nem tud neked javasolni (ami meglehetősen ritka), de akkor még mindig lesz időd végigpróbálgatni a termékeket.

Hogyan csökkentheted a látogatások számát?

– Ha nem engedheti meg a pénztárcád, hogy akár minden hónapban fodrászhoz menj, akkor inkább ne vágass olyan fazont, ami bonyolult vágási technikákat igényel. Válassz inkább olyat, ami akkor is esztétikus marad, ha elkezd nőni.
– Igyekezz a hajad színéhez minél közelebb álló árnyalatot választani, ha festésre kerül a sor. Így egyrészt kevésbé lesz látványos a lenövés, másrészt akár önmagadnak is befestheted otthon a hajtöveket. Amennyiben nem kell túl sokat változtatnod a színen, senkinek sem fog feltűnni, ha valahol mélyen egy fél centis rész kimaradt.
– Kíméld a frizurádat: ne szárítsd feleslegesen és ne vasald, göndörítsd heti egy alkalomnál többször. Használj ápoló termékeket, valamint ne legyél rest rendszeresen hajpakolást feltenni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást