Honnan tudod, hogy ideje fodrászhoz menned?

Honnan tudod, hogy ideje fodrászhoz menned?

Címlap / Stílus / Haj / Honnan tudod, hogy ideje fodrászhoz menned?

Sajnos sokan még manapság sem foglalkoznak eleget a frizurájukkal, ezért gyakran látni rendezetlen, lenőtt, esetleg beteg hajkoronát. Ennek nem lenne szabad így történnie, hiszen a nők egyik legszebb éke az ápolt és gondozott frizura.

Milyen gyakran kell vágatni?

Érdemes megfogadni a jól elhíresült mondást, mely szerint háromhavonta ajánlatos fodrászhoz járni. Ennyi idő alatt legalább két centit (sokaknak inkább többet) nő a haj, és a néhány hónapnak bizony nyoma marad. Főleg a hosszú szálakkal megáldottak életében okozhat problémát a töredezettség, ami rengeteget ront a frizura összképén.
Ezt bár csökkenteni lehet hajvégápolók, balzsamok, pakolások alkalmazásával, valódi megoldást csak a fodrász hozhat. A töredezett végekkel egyértelműen szakemberhez kell fordulni, s előfordulhat, hogy nyáron, amikor fokozott hőhatásnak és napsugárzásnak van kitéve a frizurád, akár gyakrabban is, mint az megszokott.

Ügyelj a frizurádra

Nem csak a töredezett szálak irányíthatnak a fodrászhoz, hiszen kiemeltképpen a rövid frizura az, ami akár már egy hónap alatt is elveszheti a formáját. Nincsen másként a frufruval sem, sok fodrász hajlandó inkább ingyen frufrut igazítani, minthogy otthon állj neki a bűvészkedésnek, és elrontsd az egész fazont.
Ha már semmit sem tudsz kezdeni a frizuráddal, mert összevissza áll, elvesztette a formáját, akkor nincs más mód, időpontot kell kérned.

A rövidebb szálak ellenőrzése

Nem könnyű pontosan kiszűrni, milyen állapotban vannak a hajvégek, hiszen alig-alig akad manapság olyan hosszú hajú hölgy, akinek nem réteges vágással készült a frizurája. Bár a hajvégek a legárulkodóbbak, azokból nem tudsz meg semmit a rövidebb szálakról.
Azonban ha összefogsz egy kisebb tincset, majd elkezded tekerni, akkor máris láthatod, mi a helyzet a rövidebb végekkel. Ha a tincsből látványosan kiállnak az aprócska szálak, és nincsenek túlságosan fényes állapotban, akkor ideje meglátogatnod a fodrászodat.

Milyen sűrűn kell festeni?

A szakemberek azt javasolják, hogy egy, legfeljebb másfél hónapot érdemes várni a festéssel, ennél többet nem. A lenövés ekkora már jól láthatóvá válik, valamint a külső behatások végett a hajszálak egyébként is könnyen elveszítik az eredeti, élénk ragyogásukat.
A festés sajnos együtt jár a rendszerességgel, és nem is olcsó megoldás, ha olyan speciális színt választasz, amit csak a fodrászod tud a szalonban kikeverni.

Mit kezdj a hajbajokkal?

A hajproblémákkal (pl. zsírosodás, korpásodás), nem feltétlenül a fodrászodhoz kell rohannod, de mindenképpen érdemes kikérned a véleményét, mielőtt beruházol egy méregdrága samponba. Könnyen lehet, hogy tud segíteni a választásban, esetleg a rendelésben.
Amennyiben nem válnak be a tervhez fűzött reményeid, állandósult kísérletezgetés helyett inkább látogasd meg a bőrgyógyászodat. Lehet, hogy semmi extrát nem tud neked javasolni (ami meglehetősen ritka), de akkor még mindig lesz időd végigpróbálgatni a termékeket.

Hogyan csökkentheted a látogatások számát?

– Ha nem engedheti meg a pénztárcád, hogy akár minden hónapban fodrászhoz menj, akkor inkább ne vágass olyan fazont, ami bonyolult vágási technikákat igényel. Válassz inkább olyat, ami akkor is esztétikus marad, ha elkezd nőni.
– Igyekezz a hajad színéhez minél közelebb álló árnyalatot választani, ha festésre kerül a sor. Így egyrészt kevésbé lesz látványos a lenövés, másrészt akár önmagadnak is befestheted otthon a hajtöveket. Amennyiben nem kell túl sokat változtatnod a színen, senkinek sem fog feltűnni, ha valahol mélyen egy fél centis rész kimaradt.
– Kíméld a frizurádat: ne szárítsd feleslegesen és ne vasald, göndörítsd heti egy alkalomnál többször. Használj ápoló termékeket, valamint ne legyél rest rendszeresen hajpakolást feltenni.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást