Hogyan viseljük a maxiruhát 2015 nyarán?

Hogyan viseljük a maxiruhát 2015 nyarán?

Címlap / Stílus / Divat / Hogyan viseljük a maxiruhát 2015 nyarán?

Sokunk nagy kedvence ez a nőies, nyári ruhatípus, ráadásul most nagyon divatos is lesz idén nyáron. Különböző fazon, minta, és anyagmegoldásokban találkozhatunk velük. A kánikulában pedig a szellős, finom esésű darabokkal különösen kedvezhetünk még a komfortérzetünknek is. 

Sokan félnek a maxiruhától

Tény, hogy nem mindenkinek áll igazán jól. Általánosan elmondható, hogy inkább a magasabb és vékonyabb alkatú hölgyeknek a fazonja, ellenben ha kicsit jobban odafigyelünk a részletekre, akkor egyes darabok még az alacsonyabbaknak is kedvezhetnek, és kifejezetten nyújthatják vele alkatukat.

Ha viszont nem vagyunk elég körültekintőek, akkor könnyen össze is nyomhatja az alakot, és előnytelenül állhat. A lényeg tehát mindig a részletekben rejlik.

Ha alacsonyabbak vagyunk és maxiruhát szeretnénk viselni, akkor érdemes egy olyan fazont választani, ami kicsit alakkövetőbb, vagy legalább a felsőtestünket kiemeli, követi annak formáját, mert akkor nem veszünk el egy óriási anyag mögött.

Akik mellben egy picit erősebbek, azoknak jobban állnak a dekoltáltabb, vagy kivágottabb fazonok. Alacsonyabb és teltebb alkatúaknak viszont tényleg nem kedvező ez a ruhatípus, így nekik érdemesebb inkább más fazonok közül választani.

De hogyan is viselhetünk egy ilyen látványos és közben rendkívül nőies ruhadarabot?

Lapostalpúval

Kényelmes és praktikus lábbeli egy utcai, vagy akár egy elegánsabb maxi ruhához lapos talpú, de csinos szandált, sarut, vagy papucsot választani.

Egyes esetekben még a gyógyszandál és papucsfazonok is rendkívül jól mutathatnak.

Elegánsabb fazonhoz nagyon jól mutatnak a finom pántokkal ellátott szandik és saruk, főleg ha köves, vagy valamilyen metálos fényű, lábbeliről beszélünk.

A hétköznapibb, utcai darabokhoz pedig egy elegánsabb, vagy sportosabb variációt is választhatunk.

Ha nagyon sportosra szeretnénk venni a figurát, akkor még egyes esetekben a sportcipő is szóba jöhet, hiszen most nem ciki maxiruhához sem viselni.

Magassarkúval

A lapostalpúk mellett magassarkúval is viselhetjük a maxit. Mindenképpen a ruha stílusa és sziluettje a meghatározó mikor cipőt választunk hozzá.

Magassarkúból egyáltalán nem mindegy, hogy körömcipőt vagy egy platform szandált veszünk a kiválasztott maxiruhánkhoz.

Ha méginkább nyújtani szeretnénk alakunkat, esetleg nagyon nőiesek szeretnénk lenni, akkor válasszunk a magasabb sarkú, vagy talpú topánok közül. 

Könnyű kardigánok, lezser ingek és farmerdzseki

Ehhez a ruhatípushoz a hagyományos blézer, illetve kabátfazonok egyáltalán nem passzolnak.

Jobb, ha inkább egy könnyű kardigánban, kendőben, vagy akár ha egy picit rafináltabb megoldásban, vagyis egy lezser ingben látunk nagyobb lehetőséget a hűvös éjszakák elleni védelemben.


Egy csepp retró – így öltözz fel a 70-es évek stílusában!


Ha sportosabb maxiruhát viselünk, akkor még egy farmerdzseki, esetleg bőrdzseki is jó választást jelenthet.

A 70-es évek hangulatát idéző mellények idén nagyon divatosnak számítanak, így akár egy rövid állású bőr, vagy farmermellénnyel is megfűszerezhetjük az összképet. 

Sikkes kiegészítők

A kiegészítő sem mindegy! Sokszor egy jól megválasztott kalap, táska, vagy ékszer adhatja meg az öltözet stílusbeli karakterét és varázsát.

A maxiruhához egy napsütéses, nyári napon nagyon praktikus és egyben mutatós egy nagykarimájú szalmakalap. Ezzel a kiegészítővel egy csapásra látványossá és roppant nőiessé tehetjük megjelenésünket.

Ugyan ilyen hálás és látványos kiegészítő még a napszemüveg is, ami nagyon fontos, hogy idomuljon a arcvonásainkhoz és ugyanakkor a kiválasztott ruhához is. A táska pedig jó, ha a cipő stílusával és színével tart össze.

Amennyiben a ruha szabásától nem idegen, akkor pedig egy övet is választhatunk a ruhánk díszéül, ezzel jól kiemelve derekunkat. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást