Szerelem / Párkapcsolat

Hogyan válassz magadnak férjet?

Van egy mondás, miszerint esküvő előtt nyisd ki mindkét szemed, mert utána be kell hunynod az egyiket. Húszévnyi férjkeresés, két válás, egy özvegység után el kell mondanom, hogy ez valóban így van. Vannak dolgok, amikre érdemes figyelni, és vannak, amikre nem. Ki lehet tehát az, akivel, nagy valószínűséggel le tudod majd élni az életed?

Szavak, betűk, hangsúlyok

Első és legfontosabb, amire érdemes figyelni, hogy hogyan beszél, viselkedik édesanyjával, szüleivel, testvéreivel. Amikor bekerülsz családjába, veled is így fog beszélni, viselkedni. Érdemes figyelni arra is, hogy helyesen beszél, ír-e, ám ez nem mindig mérvadó.
Arra viszont feltétlenül figyelni kell, hogy szavaival megaláz-e másokat, és hogy mennyit káromkodik, illetve azt, hogy eme szavakat indokoltan használja-e.

Humorérzék

Az élet csak olyan dolgokat produkál, melyekre álmodban sem számítottál. Ezek a történések folyamatos nyomásnak teszik ki kapcsolatodat. A rossz stressz kezelés a legnagyobb ellensége a házasságnak. Érdemes tehát olyan férfival kezdeni, akinek valóban van humorérzéke, nem csak a világ iránt, hanem saját maga irányába is.
Abban az esetben, ha ez nincs meg a férfiban, neked kell tökéjre fejleszteni ezt a tulajdonságodat, vagy meg kell tanulnod azon nevetni, hogy ő azt hiszi magáról, hogy vicces.

Veszekedés és társasjáték

Érdemes rögtön a kapcsolat elején belemenni egy lehetséges vitába, veszekedésbe – persze nem vérre menően és nem drámaian. Figyeld a reakciókat, saját reakcióidat, értékeld alkalomadtán. Nem csak jelöltedről, hanem saját magadról is új információkhoz juthatsz.
Ezáltal kitűnik, mennyire vagytok képesek együttműködni, mennyire önző, mennyire dédelgeti haragját. Érdemes elővenni a társasjátékot, kártyát is. Megmutatkozhat a becsületesség, előzékenység, sikerorientáltság,

Munka

Figyelj oda, valóban szereti-e a munkáját, hogyan kezeli az abból adódó stresszt. A legjobb, ha eltöltesz munkahelyén vele egy napot, csendes megfigyelőként, ha teheted. Érdemes közös munkát – kerti, házimunkát, stb. – szervezni, és együtt dolgozni.
Megmutatja, mennyire értitek egymás nyelvét, képes-e szem előtt tartani a közös célt, és azért együtt dolgozni, és hogy mennyire hatékony, mint ember. 

Az otthona

Az átlagon felüli, ám ésszerű kupleráj és piszok teljesen normális dolog. Amire érdemes figyelni, hogy a lakás központjában mi van. Ha egy ,bambanagy’ plazmatévé, vagy kondigép, akkor valószínűleg egy önmagát igen szerető, élvezeteknek élő emberről van szó.
A fehér szőnyeg, fekete bútor – bejárónővel megtűzdelve – arra utal, hogy stílusra, otthonra vágyik, de nem érzi feladatának azt megteremteni – tehát igénye van, ideje nincs, ahogy rád sem lesz, valószínűleg. Amennyiben sok könyve, dvd-je van, érdemes jobban szemügyre venni azokat. Sok mindent elárul. 

Az utcán

Figyeld meg, hogy hogyan viselkedik tömegközlekedési eszközön, mennyire illemtudó, segítőkész. Az utcán sétálva érdemes odafigyelni arra, hogy szemetel-e, tesz-e megjegyzést más emberre, és ha igen, milyen célzattal, hangsúllyal, mosolyogva, nyitottan néz-e a vele szembejövő emberekre, hogyan viselkedik a hajléktalanokkal.
Arra is érdemes figyelni, átölel-e, megfogja-e a kezed, amikor a zebrán átmentek. Ezek ösztönös mozdulatok, arra utalnak, mennyire érez magához tartozónak, mennyire félt, óv téged.

Küllem

Nem számít, hogy mennyire ment ki a divatból a férfi a barátnőink, az utcán szédelgő emberek szerint. Az a fontos, hogy ne legyen piszkos, szakadt a ruhája, és ápolt illata legyen.
Az is fontos, hogy mondjuk egy apró vészhelyzetben mennyire hajlandó ruhájának tisztaságát, állagát feláldozni érted, a komfortérzetedért, a biztonságodért. Az önimádó, mindenáron érvényesülni akaró, kicsinyes emberek többnyire elbuknak egy ilyen teszten.

Életre szóló pár

A férj egy életre szól. Nem csecsebecse, vagy haszonszerző, feszültség levezető eszköz. Jelleme tükrözi a miénket, ahogy a miénk is az övét. Csak olyan férfihoz érdemes feleségül menni – akármekkora is a szerelem -, akivel együtt tudunk fejlődni, egészen a halálunkig.
Ha ezt nem tartjuk szem előtt, két olyan ember leszünk, akik egymás mellett élnek, és nem egymással, egymásért. A házasság az egyik olyan dolog, ami jelentheti a poklot és a mennyországot is, ez csak rajtunk múlik. Illik hát odafigyelni.