Így kezeled a problémákat a csillagjegyed szerint. Magadra ismersz?

Így kezeled a problémákat a csillagjegyed szerint. Magadra ismersz?

Címlap / Életmód / Ezotéria / Így kezeled a problémákat a csillagjegyed szerint. Magadra ismersz?

Kos

A Kosok méltán híresek határozott személyiségükről és még határozottabb elképzeléseikről, így aztán nem meglepő módon hasonlóan állnak a problémamegoldáshoz is. Jellemző módon tudják, mit és hogyan akarnak elérni, ennek köszönhetően egyáltalán nem díjazzák, ha valaki keresztbetesz nekik.

Hajlamosak rá, hogy nagy csetepatét csapjanak a nézeteltéréseik során, és gyakran köszörülik a nyelvüket másokon.

Kosként sokszor te is bántóan, hirtelenharagúan lépsz fel, és legfeljebb órák, napok elteltével gondolsz arra, hogy talán lehetett volna ezt finomabban is intézni – de bocsánatot ekkor is csak nagyon ritkán kérsz.

Bika

Legnagyobb gondod a problémakezelést illetően az, hogy iszonyúan konok és önfejű vagy, ezért nagyon nehezen képzeled bele magadat mások helyzetébe. Nem tűröd az ellentmondást, annyira biztos vagy abban, hogy a saját gondolataid helyesek, hogy nem is vagy hajlandó felvetni az esélyét a tévedésnek.

Ennek megfelelően nem kezeled egykönnyen a problémákat, hiszen a megoldás kulcsa mindig az, hogy leásunk a dolgok mélyére és kompromisszumokkal, beszélgetéssel, egyeztetéssel, közösen keressük a lehető legjobb lehetőséget.

Nos, neked gyakran a csapatmunka is nehezedre esik, a kompromisszumkötés pedig főleg.

Ikrek

Igazán légies, könnyed jegy vagy, akinek a pozitív életszemléletét és felfogását sokan nagyon kedvelik.

Sajnos ezzel együtt jár az is, hogy a problémákkal nem igazán szeretsz szembesülni, foglalkozni, kicsit úgy állsz hozzá, hogy a dolgok majd maguktól megoldódnak.

Gyakran legyintesz a nehézségekre, kihúzod magadat a feladatok alól, szeretsz inkább másra koncentrálni, úgy érzed, az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz dolgokkal foglalkozzunk.

Pedig a nehézségek is szerves részét képezik a hétköznapoknak, és bár gyakran tényleg megúszod a felelősségvállalást, nem minden probléma oldódik meg attól, hogy akár évekre jegeled.

Rák

Rákként mindened a család, a szeretet, ezért egészen más mércével tekintesz a problémákra is. Ami a családod gondja, az neked is nagy fájdalmat okoz és mindent megteszel azért, hogy segíts rajtuk – ha tehetnéd, az összes terhüket cipelnéd.

Ezzel szemben, amikor a saját problémáidról van szó, hajlamos vagy az elbagatellizálásra és a sérelmek eltemetésére. Azonban ahogy az várható, néha nálad is elszakad a cérna, és ilyenkor az összes feszültséget másokra zúdítod, mert kirobban belőled az a feszültség, amit idáig rejtegettél.

Az utólagos problémamegoldás azonban nem feltétlenül jó taktika, jobban járnál, ha kevesebbet tartogatnád a gondjaidat.

Ha érdekel a többi csillagjegy is, lapozz a következő oldalra ide kattintva >>

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást