Életmód / Ezotéria

Hogyan befolyásolja életünket a Vénusz 2019-ben?

Cikksorozatunkban sorra vesszük, a különféle bolygók milyen hatást gyakorolnak életünkre globálisan, és egyénileg egyaránt. Második cikkünkben a Naprendszer második bolygója, „szomszédunk”, a Vénusz kerül sorra.

A szerelem bolygója

Ugyan a Vénuszról elsősorban a szerelem jut az eszünkbe, valójában nem csak a párkapcsolati életünkért felelős ez a bolygó. Azt is befolyásolja, mennyire vagyunk nyitottak, kedvesek másokkal, milyen pozitívan állunk az élethez, az emberekhez.

Az asztrológiában alapvetően felel az emberi kapcsolatainkért – a családért éppúgy, mint a barátságért.

Sok más szinten is hatást gyakorol az életünkre, már az ókorban is a kultúra, a művészet irányítójaként tartották számon. Természetes velejárója a szépség, a zene, az esztétika, egyszóval minden olyan „kényeztető” tulajdonság, megfogható vagy megfoghatatlan élmény, amiért érdemes élni ezen a világon.

Kikre gyakorol nagy hatást?

Hogyan befolyásolja életünket a Vénusz 2019-ben?

A Vénusz elsősorban a Mérleg és a Bika jegyében született emberekre gyakorol nagy hatást, de akkor is érezheted a bolygó jelentőségét, ha a születési térképed alapján az említett jegyek valamelyikében állt a Vénusz bolygó. Legkevésbé a Skorpiókra és a Kosokra tud hatni, illetve a Szüzekben van leáldozóban az ereje.

Olvastad már?  Rajtad melyik éned uralkodik? Pozitív és negatív tulajdonságok, amelyek között egyensúlyozol, a csillagjegyed szerint

Mit köszönhetünk még a Vénusznak?

A Vénusznak köszönhetjük a harmonikus és gyengéd kapcsolatokat, a társasági életet, az esetleges luxust és az azzal járó elégedettséget.

Sokan tévesen úgy vélik, a Vénusz felel a szexuális életünkért, de nem helyes kizárólag a szexszel azonosítani ezt a bolygót. Sokkal inkább a szerelemhez és az azzal járó szeretkezésekhez van köze. Ugyanakkor, azok az emberek, akiknek az életére nagy hatást gyakorol a Vénusz (akár születési képlet alapján), valódi hódítók lehetnek, és a kisujjukban van a csábítás művészete. Ezért esetükben felmerül akár a félrelépés lehetősége is akkor, amikor a Vénusz kiemelt szerephez jut az égen.

Hogyan befolyásolja életünket a Vénusz 2019-ben?

A Vénusz uralma alatt általános békesség jellemző, legalábbis az emberek többsége kevésbé hajlamos a hirtelenharagúságra, jobban tud együttműködni másokkal.

Milyen hatásai érvényesülnek 2019-ben?

2018-at a Vénusz uralta, és hatása egészen március 20-ig tart, amikor szerepét átveszi a Merkúr. Ez arra enged következtetni, hogy az év első felében nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni a társasági életünkre, az emberi kapcsolatainkra és a szerelmi életünkre, ami persze éppúgy lehet pozitív, mint negatív végkimenetelű.

Talán sokan nem érzik ezt a tél utolsó heteit taposva, de a Vénusz uralkodása alatt nyugodtabbak, békésebbek lehetünk, és könnyebben kezeljük a nehézségeket, amiket az élet elénk sodor.

Az emberek többsége most sokkal inkább elfogadó és beletörődő, de néhány hét múlva, a naptári tavasz beköszöntével fordul a kocka, és előtérbe kerülnek az intenzív lépések, a hirtelen döntések. Az év elején azonban még inkább az érzelmek uralkodnak, szinte előkészítik a terepet az ésszerű és racionális döntéseknek.

Képek forrása: golyak/Depositphotos.comYurii_Zymovin/Depositphotos.com