Életmód / Ezotéria

Hogyan befolyásolja életünket a Vénusz 2019-ben?

Hogyan befolyásolja életünket a Vénusz 2019-ben?

Cikksorozatunkban sorra vesszük, a különféle bolygók milyen hatást gyakorolnak életünkre globálisan, és egyénileg egyaránt. Második cikkünkben a Naprendszer második bolygója, „szomszédunk”, a Vénusz kerül sorra.

A szerelem bolygója

Ugyan a Vénuszról elsősorban a szerelem jut az eszünkbe, valójában nem csak a párkapcsolati életünkért felelős ez a bolygó. Azt is befolyásolja, mennyire vagyunk nyitottak, kedvesek másokkal, milyen pozitívan állunk az élethez, az emberekhez.

Az asztrológiában alapvetően felel az emberi kapcsolatainkért – a családért éppúgy, mint a barátságért.

Sok más szinten is hatást gyakorol az életünkre, már az ókorban is a kultúra, a művészet irányítójaként tartották számon. Természetes velejárója a szépség, a zene, az esztétika, egyszóval minden olyan „kényeztető” tulajdonság, megfogható vagy megfoghatatlan élmény, amiért érdemes élni ezen a világon.

Kikre gyakorol nagy hatást?

Hogyan befolyásolja életünket a Vénusz 2019-ben?

A Vénusz elsősorban a Mérleg és a Bika jegyében született emberekre gyakorol nagy hatást, de akkor is érezheted a bolygó jelentőségét, ha a születési térképed alapján az említett jegyek valamelyikében állt a Vénusz bolygó. Legkevésbé a Skorpiókra és a Kosokra tud hatni, illetve a Szüzekben van leáldozóban az ereje.

Mit köszönhetünk még a Vénusznak?

A Vénusznak köszönhetjük a harmonikus és gyengéd kapcsolatokat, a társasági életet, az esetleges luxust és az azzal járó elégedettséget.

Sokan tévesen úgy vélik, a Vénusz felel a szexuális életünkért, de nem helyes kizárólag a szexszel azonosítani ezt a bolygót. Sokkal inkább a szerelemhez és az azzal járó szeretkezésekhez van köze. Ugyanakkor, azok az emberek, akiknek az életére nagy hatást gyakorol a Vénusz (akár születési képlet alapján), valódi hódítók lehetnek, és a kisujjukban van a csábítás művészete. Ezért esetükben felmerül akár a félrelépés lehetősége is akkor, amikor a Vénusz kiemelt szerephez jut az égen.

Hogyan befolyásolja életünket a Vénusz 2019-ben?

A Vénusz uralma alatt általános békesség jellemző, legalábbis az emberek többsége kevésbé hajlamos a hirtelenharagúságra, jobban tud együttműködni másokkal.

Milyen hatásai érvényesülnek 2019-ben?

2018-at a Vénusz uralta, és hatása egészen március 20-ig tart, amikor szerepét átveszi a Merkúr. Ez arra enged következtetni, hogy az év első felében nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni a társasági életünkre, az emberi kapcsolatainkra és a szerelmi életünkre, ami persze éppúgy lehet pozitív, mint negatív végkimenetelű.

Talán sokan nem érzik ezt a tél utolsó heteit taposva, de a Vénusz uralkodása alatt nyugodtabbak, békésebbek lehetünk, és könnyebben kezeljük a nehézségeket, amiket az élet elénk sodor.

Az emberek többsége most sokkal inkább elfogadó és beletörődő, de néhány hét múlva, a naptári tavasz beköszöntével fordul a kocka, és előtérbe kerülnek az intenzív lépések, a hirtelen döntések. Az év elején azonban még inkább az érzelmek uralkodnak, szinte előkészítik a terepet az ésszerű és racionális döntéseknek.

Képek forrása: golyak/Depositphotos.comYurii_Zymovin/Depositphotos.com

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást