Hogyan befolyásolja életünket a Szaturnusz, a sorsfordítás bolygója 2019-ben?

Hogyan befolyásolja életünket a Szaturnusz, a sorsfordítás bolygója 2019-ben?

Címlap / Életmód / Ezotéria / Hogyan befolyásolja életünket a Szaturnusz, a sorsfordítás bolygója 2019-ben?

Cikksorozatunkban sorra vesszük, a különféle bolygók milyen hatást gyakorolnak életünkre globálisan és egyénileg egyaránt. Jelen cikkünkben a Naprendszer egyik legnagyobb bolygója, a Szaturnusz kerül sorra. A sorsfordítás jelképeként elhíresült bolygó valóban döbbenetes változásokat hoz az életünkbe, és ezek a változások nem feltétlenül pozitívak…

A sorsfordítás bolygója

Bár elsősorban tanító céljai vannak a Szaturnusznak, és a biztonságra való törekvéseinket erősíti, különösen gondterhes időkben uralkodik felettünk. Gyakori, hogy a Szaturnusznak köszönhetően fájdalmas és elkerülhetetlen kitérőket kell tennünk az életünkben. Ezek a feladatok általában utólagosan kamatoznak, tehát tanulságok lesznek belőlük, de akkor és ott nagyon nehéznek bizonyulnak: főleg úgy nyilvánulnak meg, hogy rendszeresen akadályokba ütközünk a törekvéseink során.

A Szaturnusz szándéka az asztrológiában az, hogy próbára tegyen bennünket azért, hogy végül ki tudjuk terjeszteni életünk, lehetőségeink határait. Arra hívja fel a figyelmünket, hogy az evilági és anyagi értékeknél magasabb célok vezéreljenek minket.

Hogyan befolyásolja életünket a Szaturnusz, a sorsfordítás bolygója 2019-ben?

Ha valakinek a születési képletében rossz szöget vet a Szaturnusz, akkor annak az élete egész biztosan nem lesz sétagalopp. Az ilyen ember jó eséllyel rengeteg aggodalmaskodással, visszahúzódó személyiséggel, melankolikus alaphangulattal, esetlenéggel és gátlásossággal van „megáldva”. Rossz az ítélőképessége, egoista a látásmódja, önző, sok esetben kíméletlen és természetesen örökké elégedetlen.

Kikre gyakorol nagy hatást?

A Szaturnusz elsősorban a Bakokra gyakorol jelentős hatást, az ő jegyük felett uralkodónak számít. Társuralkodó a Vízöntők életében is, és kicsit a Mérlegeket is befolyásolja. Legkevésbé a Rákokra és a Kosokra hat.

Mit köszönhetünk még a Szaturnusznak?

A Szaturnusz a születési képletben azt mutatja meg, hol érezzük magunkat a legkevésbé otthonosan, miben bizonytalanodunk el a legkönnyebben. Jellemző, hogy ezeket a hiányosságokat próbáljuk palástolni és lehetőség szerint orvosolni: akár álszerelemmel, a munkában történő túlvállalással, vagy éppen a diplomák halmozásával.

Az ókorban a Szaturnusz többek között a nagy szerencsétlenség előfutára volt, rendszeresen pusztítást és halált tudtak a közellétéhez kötni a csillagászok, megfigyelők.

Úgy vélték, hogy az uralma szenvedést és bánatot hoz a világunkra, aminek van is némi alapja. Ráadásul a Szaturnusz a nehézségek által automatikusan akadályozza a fejlődést, az előrejutást, gyakorlatilag az élet minden területén.

Ugyanakkor a sok nehézségben pozitív dolgokat is tulajdoníthatunk neki: az említett fejlődés lehetősége egyértelműen ott van a Szaturnuszban, akárcsak a belső elmélyülés, a felületesség legyőzése. Szorgalmat is köszönhetünk neki, valamint kitartásra való nevelést, szívósságot, fejlődő koncentrációs képességeket, amiknek ékes példái a kiemelt Bakok.

Milyen hatásai érvényesülnek 2019-ben?

Hogyan befolyásolja életünket a Szaturnusz, a sorsfordítás bolygója 2019-ben?

Idén még szerencsére messze van tőlünk a Szaturnusz, de vészesen közeledik – 2021 tavaszától egészen 2022 tavaszáig fogja erőteljesen kifejteni ránk a hatásait, legyenek azok pozitívak, vagy éppen a lehető legrosszabbak. Meg kell ugyanakkor említeni, hogy jelenleg saját jegyében, a Bakban áll a Szaturnusz, tehát nagyon is fontos szerep jut neki az elkövetkezendőkben.

Erre az időszakra jellemző a fegyelem, az összpontosítás, továbbá az érett, komoly gondolkodás.

Sokan kissé tartózkodóbbá válnak az eddigiekhez képest, és igyekeznek takarékoskodni, mintha valamire fel kellene készülniük. Sajnos ez az időszak falakat emelhet közénk, embertársainkat tekintve éppúgy, mint a párkapcsolatainkat illetően. Ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozd ki ebből az időszakból, kicsit felnőttesebben, még érettebben kell gondolkoznod az eddigieknél. A mennyiség helyett a minőségnek kell előtérbe kerülnie, és ami különösen fontos: kitartóan, türelmesen kell dolgoznod a céljaidért.

Képek forrása: cherry_daria/Depositphotosmne_len/Depositphotos

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást