Életmód / Ezotéria

Hogyan befolyásolja életünket a Mars 2019-ben?

Cikksorozatunkban sorra vesszük, a különféle bolygók milyen hatást gyakorolnak életünkre globálisan, és egyénileg egyaránt. Harmadik cikkünkben a Naprendszer következő bolygója, egyik „szomszédunk”, a Mars kerül sorra.

A férfias erő bolygója

Elsőre talán nem túl szimpatikus a Mars bolygó megítélése, ami annak köszönhető, hogy több ezer éve a háborút és a különféle agresszív törtetéseket, kezdeményezéseket jelképezi. Ezt azonban nem kell minden esetben a szó szoros értelmében elemezni, tehát nem jelenti azt, hogy egy olyan ember, akinek a születési térképében sokszor feltűnik a Mars bolygó, kizárólag agresszív és elviselhetetlen lehet – de a férfias vonásokat aligha tagadhatja le. Ugyanakkor nem lehet figyelmen kívül hagyni a Mars hatásait, ami minden esetben kitartással, energiával vértezi fel az embereket.

Ösztönszinten hat ránk: általában ott képes befolyásolni minket, ahol a leginkább szeretnénk elnyomni, vagy éppen a hagyományok, hitrendszerek miatt háttérbe szorítani az érzéseinket, gondolatainkat. Így a szexuális energiákat, a hataloméhséget, a versenyszellemet, ambíciókat és a különféle törekvéseket irányítja.

Hogyan befolyásolja életünket a Mars 2019-ben?

Kikre gyakorol nagy hatást?

A Mars az igazán erős és kitartó jegyeknek biztosít extra energiát: uralkodik a Skorpiók és a Kosok jegyében, továbbá emelt helyzet jutott neki a szintén elszántságukról híres Bakok életében. Legkevésbé a monotonitást, kényelmet és biztonságot kedvelő jegyekre, a Bikákra és a Mérlegekre hat.

Mit köszönhetünk még a Marsnak?

A Mars bolygó születési képletünktől függően más-más tulajdonságokat kölcsönözhet nekünk. Vannak, akiknek extra bátorságot, erőt, küzdőképességet és elszántságot biztosít, ami nagyon hasznos tud lenni az élet számos területén – bár, ahogy mindenből, úgy ezekből a tulajdonságokból is megárt a sok. Ekkor a Mars átvált a kevésbé előnyös oldalára, és nem túl pozitív jellemvonásokkal ruházza fel az embereket. Ilyenkor kerül előtérbe a harciasság, az agresszió, a hirtelenharagúság, a túlzásba vitt önfejűség, vagy éppen a szenvedélybetegség.

Globális szinten a Mars tényleg hathat ránk negatívan is, hiszen hataloméhségre csábít, ami már könnyen eredményezhet háborút, különféle szerencsétlenségeket.

Sokan azonosítják a Marsot a különféle sebekkel, sérülésekkel, nagyobb az esélye annak, hogy a Mars uralkodása alatt az emberek baleseteket szenvednek. Ugyanakkor a tévhitekkel ellentétben, a háborút tekintve messze nem a Mars a legrosszabb bolygó, a Szaturnusz gyakran jóval veszélyesebb.

Milyen hatásai érvényesülnek 2019-ben?

Az idei évben nem gyakorol túl nagy hatást életünkre a Mars, nem lesz alapvető az év eseményeit tekintve. Ugyanakkor időről időre erőteljesebben érezhető a jelenléte, hiszen a Naprendszerünk természetes körforgásának szerves része. Amikor közelebb kerül hozzánk, akkor hajlamosak leszünk megmakacsolni magunkat, és párkapcsolati vitákba is sűrűbben bocsátkozunk majd.

Sokan a Mars fokozott jelenléte alatt túlzásokba esnek a munkával, egyfajta késztetést érzünk ilyenkor a cselekvésre, arra, hogy többet dolgozzunk a kelleténél.

Az ezzel járó óhatatlan fáradtság azt eredményezheti, hogy még inkább kritikussá, szőrszálhasogatóvá és kötekedővé válunk, esetleg bántóan véleményezni kezdünk másokat – gyakran különösebb okok nélkül.

Kép forrása: Vadymvdrobot/Depositphotos.com

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást