Hogyan befolyásolja életünket a Mars 2019-ben?

Hogyan befolyásolja életünket a Mars 2019-ben?

Címlap / Életmód / Ezotéria / Hogyan befolyásolja életünket a Mars 2019-ben?

Cikksorozatunkban sorra vesszük, a különféle bolygók milyen hatást gyakorolnak életünkre globálisan, és egyénileg egyaránt. Harmadik cikkünkben a Naprendszer következő bolygója, egyik „szomszédunk”, a Mars kerül sorra.

A férfias erő bolygója

Elsőre talán nem túl szimpatikus a Mars bolygó megítélése, ami annak köszönhető, hogy több ezer éve a háborút és a különféle agresszív törtetéseket, kezdeményezéseket jelképezi. Ezt azonban nem kell minden esetben a szó szoros értelmében elemezni, tehát nem jelenti azt, hogy egy olyan ember, akinek a születési térképében sokszor feltűnik a Mars bolygó, kizárólag agresszív és elviselhetetlen lehet – de a férfias vonásokat aligha tagadhatja le. Ugyanakkor nem lehet figyelmen kívül hagyni a Mars hatásait, ami minden esetben kitartással, energiával vértezi fel az embereket.

Ösztönszinten hat ránk: általában ott képes befolyásolni minket, ahol a leginkább szeretnénk elnyomni, vagy éppen a hagyományok, hitrendszerek miatt háttérbe szorítani az érzéseinket, gondolatainkat. Így a szexuális energiákat, a hataloméhséget, a versenyszellemet, ambíciókat és a különféle törekvéseket irányítja.

Hogyan befolyásolja életünket a Mars 2019-ben?

Kikre gyakorol nagy hatást?

A Mars az igazán erős és kitartó jegyeknek biztosít extra energiát: uralkodik a Skorpiók és a Kosok jegyében, továbbá emelt helyzet jutott neki a szintén elszántságukról híres Bakok életében. Legkevésbé a monotonitást, kényelmet és biztonságot kedvelő jegyekre, a Bikákra és a Mérlegekre hat.

Mit köszönhetünk még a Marsnak?

A Mars bolygó születési képletünktől függően más-más tulajdonságokat kölcsönözhet nekünk. Vannak, akiknek extra bátorságot, erőt, küzdőképességet és elszántságot biztosít, ami nagyon hasznos tud lenni az élet számos területén – bár, ahogy mindenből, úgy ezekből a tulajdonságokból is megárt a sok. Ekkor a Mars átvált a kevésbé előnyös oldalára, és nem túl pozitív jellemvonásokkal ruházza fel az embereket. Ilyenkor kerül előtérbe a harciasság, az agresszió, a hirtelenharagúság, a túlzásba vitt önfejűség, vagy éppen a szenvedélybetegség.

Globális szinten a Mars tényleg hathat ránk negatívan is, hiszen hataloméhségre csábít, ami már könnyen eredményezhet háborút, különféle szerencsétlenségeket.

Sokan azonosítják a Marsot a különféle sebekkel, sérülésekkel, nagyobb az esélye annak, hogy a Mars uralkodása alatt az emberek baleseteket szenvednek. Ugyanakkor a tévhitekkel ellentétben, a háborút tekintve messze nem a Mars a legrosszabb bolygó, a Szaturnusz gyakran jóval veszélyesebb.

Milyen hatásai érvényesülnek 2019-ben?

Az idei évben nem gyakorol túl nagy hatást életünkre a Mars, nem lesz alapvető az év eseményeit tekintve. Ugyanakkor időről időre erőteljesebben érezhető a jelenléte, hiszen a Naprendszerünk természetes körforgásának szerves része. Amikor közelebb kerül hozzánk, akkor hajlamosak leszünk megmakacsolni magunkat, és párkapcsolati vitákba is sűrűbben bocsátkozunk majd.

Sokan a Mars fokozott jelenléte alatt túlzásokba esnek a munkával, egyfajta késztetést érzünk ilyenkor a cselekvésre, arra, hogy többet dolgozzunk a kelleténél.

Az ezzel járó óhatatlan fáradtság azt eredményezheti, hogy még inkább kritikussá, szőrszálhasogatóvá és kötekedővé válunk, esetleg bántóan véleményezni kezdünk másokat – gyakran különösebb okok nélkül.

Kép forrása: Vadymvdrobot/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást