5+1 jel, hogy valóban az igazi van melletted

5+1 jel, hogy valóban az igazi van melletted

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5+1 jel, hogy valóban az igazi van melletted

Talán nincs is olyan ember, aki ne gondolkodott volna el azon, hogy vajon tényleg az igazival alkot-e egy párt. Úgy érzed, jól megvagytok és lassan talán az esküvőre is készen álltok? Hogy ne legyen szemernyi kétséged sem afelől, hogy valóban a nagy Ő-vel tervezel közös életet, olvasd el cikkünket, amelyben eláruljuk a tökéletes kapcsolatok jellemzőit!

Vitáitokban soha nem a győzelem a cél

Hiba lenne azt gondolni, hogy a legjobban működő kapcsolatokban a felek soha nem vitáznak egymással.

Különbözőek vagyunk, eltérő nézeteink lehetnek, ezért a kisebb civakodás természetes jelenség. Az azonban elgondolkodtató, ha egy vitát úgy fejeztek be, hogy győztesnek vagy vesztesnek érzed magad utána.

A tökéletes kapcsolatban a vita nem egyfajta harc, ahol az a cél, hogy legyőzzük a másikat, sokkal inkább arról szól az egész, hogy megértsük a másikat és tiszteletben tartsuk annak álláspontját.

Közösek a céljaitok

Nagyon fontos, hogy egyszerre tegyétek meg a lépcsőfokokat a kapcsolatotokban és ugyanott tartsatok érzelmileg is. Kell, hogy érezd, tart valahova a szerelmetek.

Ha azonban úgy látod, máshogyan gondolkodtok a jövőről, két különböző cél van előttetek, akkor lehet, hogy rossz úton jársz.

Ha még úgy érzed, a következő éveket utazgatással töltenéd vagy inkább a karrieredre koncentrálnál, a párod viszont már szeretne lassan gyermekeket, akkor itt az ideje, hogy elbeszélgessetek egymással.

Nincsenek titkaitok egymás előtt

Ha nem ismered eléggé a párodat, könnyen előfordulhat, hogy elkezded idealizálni őt, felruházod olyan tulajdonságokkal, amelyekkel nem is rendelkezik.

Ennek pedig később csalódás lehet a vége.

Hogy ezt elkerüld, érdemes szépen-lassan felfednetek egymás előtt mindent, hiszen minél jobban ismeritek egymás, annál kevesebb meglepetés érhet a jövőben.

Az őszinteség az igaz kapcsolat kulcsa, fontos, hogy mindent megbeszéljetek egymással. Ha úgy érzed, nálatok ez pontosan így működik, akkor nincs mitől félned.

Kapcsolatotok túlélte a nehéz időszakokat is

Esküvőkön nem hiába hangzik el a „jóban-rosszban” kifejezés. Nem csupán közhelyről van szó, azok a párok, akik még nem éltek át együtt nehéz időket, lehet, fel sem fogják ennek jelentését.

Pedig az élet egyikőnk számára sem könnyű, megeshet, hogy párunk elveszti munkáját vagy valamelyik szerettét és az ezt követő időszak bizony nem könnyű. Több párnak a kapcsolata ment már rá azokra a hosszan tartó veszekedésekre, amelyeket a sajnálatos körülmények idéztek elő.

Az igaz szeretetre épülő kapcsolat azonban mindent kiáll, így ha már Nektek is sikerül kilábalnotok az ilyen időszakokból, akkor valószínűleg elég erősek vagytok ahhoz, hogy közösen mindent átvészeljetek.

Folyton megleped apróságokkal

Mindegy, hogy csak pár hónapja vagy már 10 éve alkottok egy párt, a szenvedélynek és az egymás iránti tiszteletnek nem szabad elmúlnia.

Fontos, hogy időről időre meglepjétek egymást, legyen szó bármilyen apróságról, például egy szál virágról vagy egy meglepetés-vacsoráról.

Tudassátok párotokkal, hogy mennyire fontos számotokra és még mindig vonzónak találjátok.

Nem az ajándék értéke számít, hanem a gesztus, amit őszintén tesztek a másik felé.

Nem akarjátok megváltoztatni a másikat

Attól, hogy megosztjátok egymással a titkaitokat, még nem kell, hogy elveszítsétek egyéniségeteket.

Legyenek közös barátaitok, de legyen külön kis baráti köre mindkettőtöknek.

Összetartoztok, de emellett nagyon fontos, hogy tudatában legyetek annak, két külön egyéniség vagytok és egymás segítségével önmagatokat is fejlesszétek.

El kell fogadnotok a másikat és soha nem lehet cél annak megváltoztatása.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást