10 jel, hogy totál megbízhatatlan, veszélyes emberrel van dolgod

10 jel, hogy totál megbízhatatlan, veszélyes emberrel van dolgod

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 10 jel, hogy totál megbízhatatlan, veszélyes emberrel van dolgod

Nem egyszerű rögtön megmondani, hogy valaki, akivel találkoztál, vagy akit csak most kezdesz megismerni, megbízható-e – szerencsére van néhány többé-kevésbé egyértelmű tulajdonság és viselkedésforma, ami intő jel lehet bárki számára. Ha az alábbiakat tapasztalod, akkor érdemes jobban odafigyelni, hátha a másik egész egyszerűen csak megbízhatatlan.

1. Folyamatosan a szemedbe néz

Az, ha valaki felveszi veled a szemkontaktust, a bizalom, őszinteség jele is lehet – de nem akkor, ha nem töri meg ezt a szemkontaktust, és már-már kellemetlenül sokáig fenntartja. Szakértők szerint ez a manipulatív emberek ismérve is lehet, akár nárcizmusra vagy szociopata személyiségre is utalhat. Nincs persze egyértelmű időintervallum, hogy meddig szabad fenntartani valakivel a szemkontaktust, de ha már kényelmetlenül érzed magad miatta, az intő jel lehet.

2. Gyorsan változik a hangulata

A megbízhatatlan, manipulatív emberek általában gyorsan idegesek és dühösek lesznek, ha a dolgok nem úgy mennek, ahogy ők azt szeretnék, így a jókedvből gyorsan átváltanak teljesen ellentétes érzelmekre. Figyelj oda ezekre a hirtelen pálfordulásokra, főleg akkor, ha nem óriási dolog okozta őket.

3. Túl gyorsan nyílik meg neked

Az sem jó, ha valaki zárkózott, de ha túl hamar túl sokat elmesél magáról, az is intő jel lehet. Ez azt mutatja, hogy nem igazán érzik a határokat, és hajlamosak elveszíteni a kontrollt, ami akár veszélyes is lehet. 

4. Sérteget másokat

Lehet, hogy téged, lehet, hogy a pincért vagy a taxisofőrt, de szakértők szerint a sértő, bántó viselkedés komolyabb problémákat takarhat. Sok manipulatív ember azzal próbál meg mások fölé helyezkedni, hogy lekicsinyli őket, és érezteti velük, hogy „hol a helyük”. Mivel ügyesen csinálják, általában nagyon nehéz észrevenni, és általában saját magukat is korrigálják, de az ilyen már intő jel lehet.

5. Hiányzik belőle az empátia

Óriási intő jel, ha képtelenek veled, vagy bárki mással szemben empatikusak lenni. Ez lehet, hogy nem a megbízhatatlan, hanem egyenesen a szociopata vagy pszichopata jellemvonások egyik előjeleként mutatkozik meg.

6. Nagyon gyorsan halad a kapcsolatotok

Még alig ismerted meg, de már az összeköltözést tervezgeti a srác, vagy alig vagytok barátnők a lánnyal, és máris elhívna a családi nyaralásukra – ez mind olyan intő jel, ami azt mutatja, hogy nem biztos, hogy egészséges lelkületű emberrel hozott össze a sors. Persze embere és szituációja válogatja, hogy mi a normális, és lehet, hogy ez neked is belefér, de ha mégsem, érdemes egy kicsit lelassítani.

7. Megmondja, hogyan kellene érezned

Csakis te tudod, hogy milyen dolgok milyen érzést váltanak ki belőled, de egy megbízhatatlan, veszélyes ember még akár ezeket is megpróbálhatja felülírni. Ha az érzelmeidet is kontrollálni akarja, inkább ne folytasd vele a kapcsolatot.

8. Nem tudja irányítani az érzelmeit

Mivel a manipulatív emberek annyira ügyeskednek, hogy az ujjuk köré csavarjanak, sokszor elveszítik a saját érzelmeik felett az irányítást, és kimutatják az igazi arcukat. Erre figyelj, ne a cukormázra, mert ilyenkor villan fel a valódi önmaguk.

9. Feketén-fehéren gondolkodik

Nem képesek értelmezni a szürke zónát, azt, hogy egy vitában mindkét félnek is lehet igaza, vagy azt, hogy nem feltétlenül létezik egyetemes jó és egyetemes rossz. Ez azt jelenti, hogy a végleteknek élnek, és mellettük te is csak erre számíthatsz.

10. Nem bírja a negatív visszajelzést

A manipulatív ember ilyenkor megijed, hogy nem tudja kontroll alatt tartani a másikat, és rosszul reagál – még akkor is, ha a negatív visszajelzés egyáltalán nem durva. Figyelj oda, hogy reagál a másik a kritikára, és inkább sétálj el, ha nagyon nem bírja – általában nem jelent jót akkor sem, ha a srác vagy lány nem szociopata, és nem veszélyes.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!