Van, hogy a szakítás utáni szeretkezés jó ötlet? Szakértők megmondják

Van, hogy a szakítás utáni szeretkezés jó ötlet? Szakértők megmondják

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Van, hogy a szakítás utáni szeretkezés jó ötlet? Szakértők megmondják

Egy rakás romantikus filmben láthattuk már, hogy a szakítás utáni szex lezárást hozhat vagy akár újra fel is melegítheti azt a bizonyos káposztát. De mi a helyzet a való élettel? Tényleg jó ötlet ágyba bújni az exszel, vagy inkább ne gondolkodjunk ilyesmiben?

A szakítás utáni szex mindenki számára mást jelent, és másért is vág bele. Van, aki reménykedik, hogy visszahozhatja vele a kapcsolatot, van, aki csak lezárást keres, de olyan is akad, aki egyszerűen úgy gondolja, hogy érzelmek nélkül megúszhatja a dolgot. Szexuálpszichológusok szerint gyakori, hogy van egy utolsó, szép megkoronázása a kapcsolatnak, hiszen nagy valószínűséggel nem testi, hanem lelki okokból ért véget – így egyfajta méltó lezárást kap tőle kettőtök története.

Ha mindkét fél ugyanezen az állásponton van, és egyértelmű, hogy mi a szex célja és oka, akkor a szakítás utáni szex jó ötlet lehet. Viszont ehhez fontos az, hogy egyik fél se érezzen már olyan érzelmi kötődést, ami bezavarhat a későbbiekben.

A szakítás utáni szex csak akkor működik, ha mindkét fél tudja, hogy a különválás elkerülhetetlen, például más városba költöznek, vagy olyan alapvető különbségek ütötték fel a fejüket közöttük, amiket nem lehet megoldani.

A szakítás utáni szexszel akkor van gond, ha az egyik fél még mindig érez valamit a másik iránt, és fel akarja használni a szeretkezést arra, hogy a másikat is visszacsábítsa a kapcsolatba. Ha nincs is ilyen tudatos törekvés, attól még tudat alatt lehet így, és érzelmileg csak rosszabbul jön ki a helyzetből az, aki még kötődik.

Lehet, hogy az éjszaka jólesik, de utána, amikor felveszed a ruháidat, és újra elbúcsúzol attól, akit szeretsz, sokkal rosszabban fogod érezni magad, mint korábban. Ezért ha nem zártad le még magadban a helyzetet, inkább ne vágj bele.

Összességében elmondható tehát, hogy a szakítás utáni szex jó ötlet is lehet, ha mindketten ugyanazokkal az elvárásokkal és érzelmek nélkül mentek bele a dologba.

Ha viszont egyikőtök még nem mondott le a kapcsolatról, csak újabb és újabb fájdalmat okozhat az, ha újra összemelegedtek. Ilyenkor érdemes nemet mondani a hirtelen érzelmekre, és a józan észre hallgatni, különben még fájdalmasabb lesz a szakítás, mint amilyen egyébként lenne.

VIDEO A sminkes titkos karácsonyi sminkje

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!