Otthon / Hobbi

5 új hobbi, hogy az őszi estéken se unatkozz

Ahogy rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az esték, hajlamosak vagyunk otthon begubózni és csak a tévét bámulni. Azért, hogy ennél sokkal hasznosabban és izgalmasabban teljenek az estéid ősszel is, mi találtunk pár új hobbit, amiket mindenképpen muszáj kipróbálnod.

Főzőiskola

Ha nem vagy egy konyhatündér, akkor azért érdemes ellátogatni egy főzőiskolába, ha pedig az vagy, akkor azért.

Budapesten rengetegféle főzőtanfolyam indul folyamatosan, a kezdőtől a profiig nagyon széles a skála. Itt aztán könnyen és viccesen megtanulhatod a főzés alapjait, vagy elmerülhetsz az olasz, japán vagy indiai konyhaművészetben is, de tanulhatsz csokoládé vagy macaron készítést is.

Arról nem is beszélve, hogy az újhullámos főzőiskolákban már megtanulhatsz sajtot vagy igazi házikenyeret is készíteni. A választék szerencsére nagy, ráadásul általában párok főznek együtt, szóval viheted egy barátnődet, de ha egyedül mész, tökéletes hely az ismerkedéshez is.

Csoportos foglalkozások

Szinte minden városban és településen akad olyan kulturális társaság, ahol csoportos foglalkozásokat indítanak a szervezők. A nagyvárosokban természetesen szélesebb a választék, ezért érdemes körülnézni.

Ha utánajársz, biztosan te is megtalálod azt, ami téged a legjobban érdekel. Legyen az egy amatőr színjátszó kör, könyvklub, kézműves szakkör vagy szervezett kiállítások, mindegyik foglalkozás jó választás, hiszen sok szimpatikus emberrel találkozhatsz, akikkel ugyanaz az érdeklődési körötök.

Olvastad már?  Kézműves kikapcsolódási ötletek, amikhez nem kell igazán ügyesnek lenned

Így sok új barátra tehetsz szert és kiteljesedhetsz új dolgokban is.

Harmónia az otthonodban

A lakás csinosítása egy örökké tartó hobbi, de az ősz kimondottan tökéletes időszak arra, hogy harmóniát teremts az otthonodban, lecserélj régi bútorokat vagy csinosíts egy kicsit a lakásod azon részein, amire már régóta szerettél volna időt szánni, de valahogy mindig elmaradt.

Gyűjts képeket arról, hogy milyennek is szeretnéd látni az otthonod, erre tökéletes oldal például a Pinterest. Ha ezzel megvagy, nekikezdhetsz a projektnek.

A bolhapiacokon igazi kincseket találhatsz bútorokat illetően, de át is rendezheted a lakásod. Rengeteg csináld magad dekorációs tárgyat is készíthetsz a szabad estéiden, amitől az egész lakásod sokkal barátságosabb és otthonasbb lesz. Tervezésre fel!

Mozogj!

Bizony a sportot és a mozgást sosem lehet megunni. A fókusz itt most a változtatáson van: kezdj bele valami újba!

Válassz olyan új sportágat, amit ugyanúgy lehet bent is űzni, mint a szabadban. Kezdj el jógázni vagy táncolni. Mi a hideg őszi estékre valami forró hangulatú táncstílust javaslunk.

Iratkozz be mondjuk egy salsa klubba, vagy próbáld ki a bikram jógát. A társastáncban könnyen megtalálhatod a szerelmet is, a bikram jóga pedig melegben zajlik, ami után még jól is fog esni a hűvös őszi szellő a hazafelé úton.

Olvastad már?  5 apróság, amivel beköltözik az igazi hangulatos ősz az otthonodba

Járj színházba!

Ősszel és télen nyitnak újra a színházak kapui. Ma már mindenhova lehet bérletet venni, aminek ráadásul az ára sem annyira borsos.

Szerencsére hazánkban rengetegféle színdarabot játszanak, annál is több tehetséges színésszel. A színház még mindig csodás dolog és sokkal emberközelibb, mint a mozi, ezért szuper dolog eljárni!

Ha pedig bérletet nem szeretnél váltani, de még jegyet sem előre, akkor sem kell aggódnod. A www.maesteszinhaz.hu oldalon last minute jegyeket is válthatsz féláron (!), így akkor is könnyen megnézhetsz egy előadást, ha hirtelen támad kedved hozzá.