7 hétköznapi tipp, hogy színt vigyél a párkapcsolatodba

7 hétköznapi tipp, hogy színt vigyél a párkapcsolatodba

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 7 hétköznapi tipp, hogy színt vigyél a párkapcsolatodba

Nem bánnád, ha sikerülne egy kis színt csempészni a párkapcsolatodba? Unod a napi rutint, a megszokott szavakat, gesztusokat és mozdulatokat? Akkor bizony nem árt, ha teszel egy-két apró lépést a változatosságért, illetve a párod érdeklődésének és szenvedélyének felébresztéséért!

Készíts vacsorát!

Kutatások bizonyítják, hogy az otthonosságérzetet fokozza a konyhából áradó kellemes illat. Ennek „csak” annyi jelentősége van a közös életetek szempontjából, hogy amint a párod belép az ajtón, és megérinti a kellemes aroma, rögtön csökken a szervezetében a stresszhormonok szintje – ami csodás együtt töltött időt eredményezhet!
Arról nem is beszélve, hogy te is jelentős mennyiségű feszültségtől szabadulhatsz meg sütés-főzés közben.

Elő a szerszámokkal!

A férfiak szeretik az önálló, erős, független nőket. Más kérdés, hogy többségük inkább olyannal akar együtt lenni, aki a megfelelő pillanatokban nőies is tud lenni.
Most az a lényeg, hogy ha egy otthoni vészhelyzetben – például csöpögő csap vagy beverésre váró szeg esetén – bizonyítod a rátermettséged, a párod büszke lesz rád. Márpedig a büszkeség érzése az egyik legjobb párkapcsolat-javító!

Legyél otthon is csinos!

Attól még, hogy évek óta együtt vagy a pároddal, nem kell kinyúlt melegítőben flangálnod előtte. A szabadidőruhával egyébként semmi gond, de ügyelj rá, hogy passzoljon rád fazonban és méretben!
Tudjuk, hogy elsősorban a belső értékeidért szeret, de hidd el: nem árt, ha minden percben szembesül vele, milyen észbontó idomaid vannak. Ugyanez az előírás természetesen a fehérneműre is vonatkozik…

Hordj pirosat!

Figyeld meg, hogy ha több pirosat csempészel a ruhatáradba, a férfiak sokkal készségesebbek lesznek veled. Ennek az az oka, hogy a tüzes árnyalat nemcsak a négylábú bikákat vadítja meg.
Ha tehát valamit el akarsz érni a párodnál, vagy csak egy kicsivel több figyelemre vágysz, nincs más dolgod, mint elővenni egy piros ruhát – és persze a sem árt, ha mindemellett őszintén elmondod, mi bánt!

Ne célozgass!

A célzások és utalások a női kommunikáció elmaradhatatlan kellékei.

Néha azonban éppen akkor varázsolhatod színesebbé a közös életeteket, ha „tökösebben”, tehát nyíltan kommunikálsz.
Ha a legfontosabb kérdésekben nem viszed túlzásba az óvatoskodást, és megtanulsz leplezetlenül beszélni az érzelmeidről, akkor ugyanezt jogosan elvárhatod a szerelmedtől is – de csakis akkor!

Tudasd vele, hogy kell neked!

„Minek mondjam, hogy szeretem? Úgyis tudja!” – ez a jellemző pasi észjárás, amin a nők gyakran megbotránkoznak. Pedig mi, csajok is hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy nem árt olykor visszajelzést adnunk róla, mennyire nagyra értékeljük a párunk jelenlétét.
Erre az „sz” betűs szócska mondogatása mellett kiválóan alkalmasak az apró gesztusok, amiből a férfi egyértelműen tudhatja: ő áll a toplista élén nálad. Ha pedig te kimondod, ő is könnyebben kimondja majd érzéseit.

Ne félj tanácsot kérni!

Amennyiben úgy érzed, hogy valami megváltoztathatatlanul rossz irányba halad a párkapcsolatodban, érdemes egy kívülálló harmadik fél véleményét is megkérdezned a főbb dilemmákkal kapcsolatban. Ezt elég nehéz megtenni anélkül, hogy kibeszélnéd a magánügyeiteket – éppen ezért nem mindegy, kiben bízol meg!
A barátok mellett akár egy profi terapeuta felkeresését is fontolóra veheted. Fontos, hogy először a párod tudtára add: valami nem stimmel. Ha ugyanis valaki mástól hallja vissza az információt, joggal lesz rád nagyon mérges…

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást