Házi gofri recept

Házi gofri recept

Címlap / Életmód / Receptek / Házi gofri recept

Percek alatt elkészíthető, mennyei desszert. Lágy textúrája tökéletesen illik a krémes tejszínhab, édes csokoládé és a lédús gyümölcsök ízével.

Hozzávalók 2 személyre:

– 130 gramm fehér liszt

– másfél teáskanál sütőpor

– 1 / 4 teáskanál só

– másfél evőkanál fehér cukor

– 1 nagy tojás, enyhén felverve

– 240 ml tej

– 2 evőkanál (28 gramm) sótlan vaj, olvasztva

Elkészítése

1. Egy tálban kanállal keverjük össze a lisztet, sütőport, sót, cukrot. Egy másik tálban habverővel keverjük össze a tojás sárgáját és a tejet. Adjuk hozzá a folyékony keveréket a lisztes keverékhez és habverővel keverjük csomómentesre. Keverjük hozzá a már kihűlt olvasztott vajat. Verjük fel a tojás fehérjét és keverjük óvatosan a masszához, mintha piskótát készítenénk.

2. Forrósítsuk fel a gofri sütőt és kanalazzuk a formákba a megfelő mennyiségű masszát. A gép utasításai szerint süssük készre a gofrikat.

3. A gofri a legfinomabb olvasztott csokoládéval, tejszínhabbal és friss gyümölcsökkel. Házi lekvárral is fenséges. Nyáron fagylalt mellé, tejszínhabbal is tálalhatjuk. Még melegen fogyasszuk.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!