Hozzávalók 2 személyre:
– 130 gramm fehér liszt
– másfél teáskanál sütőpor
– 1 / 4 teáskanál só
– másfél evőkanál fehér cukor
– 1 nagy tojás, enyhén felverve
– 240 ml tej
– 2 evőkanál (28 gramm) sótlan vaj, olvasztva
Elkészítése
1. Egy tálban kanállal keverjük össze a lisztet, sütőport, sót, cukrot. Egy másik tálban habverővel keverjük össze a tojás sárgáját és a tejet. Adjuk hozzá a folyékony keveréket a lisztes keverékhez és habverővel keverjük csomómentesre. Keverjük hozzá a már kihűlt olvasztott vajat. Verjük fel a tojás fehérjét és keverjük óvatosan a masszához, mintha piskótát készítenénk.
2. Forrósítsuk fel a gofri sütőt és kanalazzuk a formákba a megfelő mennyiségű masszát. A gép utasításai szerint süssük készre a gofrikat.
3. A gofri a legfinomabb olvasztott csokoládéval, tejszínhabbal és friss gyümölcsökkel. Házi lekvárral is fenséges. Nyáron fagylalt mellé, tejszínhabbal is tálalhatjuk. Még melegen fogyasszuk.