Életmód / Receptek / Táplálkozás

Házi gofri recept

Házi gofri recept

Percek alatt elkészíthető, mennyei desszert. Lágy textúrája tökéletesen illik a krémes tejszínhab, édes csokoládé és a lédús gyümölcsök ízével.

Hozzávalók 2 személyre:

– 130 gramm fehér liszt

– másfél teáskanál sütőpor

– 1 / 4 teáskanál só

– másfél evőkanál fehér cukor

– 1 nagy tojás, enyhén felverve

– 240 ml tej

– 2 evőkanál (28 gramm) sótlan vaj, olvasztva

Elkészítése

1. Egy tálban kanállal keverjük össze a lisztet, sütőport, sót, cukrot. Egy másik tálban habverővel keverjük össze a tojás sárgáját és a tejet. Adjuk hozzá a folyékony keveréket a lisztes keverékhez és habverővel keverjük csomómentesre. Keverjük hozzá a már kihűlt olvasztott vajat. Verjük fel a tojás fehérjét és keverjük óvatosan a masszához, mintha piskótát készítenénk.

2. Forrósítsuk fel a gofri sütőt és kanalazzuk a formákba a megfelő mennyiségű masszát. A gép utasításai szerint süssük készre a gofrikat.

3. A gofri a legfinomabb olvasztott csokoládéval, tejszínhabbal és friss gyümölcsökkel. Házi lekvárral is fenséges. Nyáron fagylalt mellé, tejszínhabbal is tálalhatjuk. Még melegen fogyasszuk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást