7 hatásos energetizáló tipp őszre

7 hatásos energetizáló tipp őszre

Címlap / Életmód / Egészség / 7 hatásos energetizáló tipp őszre

Az ősz és a tél olyan időszakok az emberek életében, amikor a gondosan feltöltött belső elemek szép lassan lenullázódnak. De ennek nem kell feltétlenül így lennie, hiszen energiát nagyon sok mindenből lehet nyerni. Nézzünk 7 egyszerű tippet, hogy honnan gyűjtheted be a kellő mennyiséget.

Természet

A legtökéletesebb energiaforrás nincs is olyan messze tőled. Nem kell mást tenned, csak kilépni a lakásod ajtaján, és elmenni a legközelebbi parkba, vagy még inkább erdőbe.
Egyrészt különösen szép ilyenkor a természet, másrészt hihetetlen mennyiségű energiával képes feltölteni mindenkit. Ha találsz egy szimpatikus fát, akkor azt is nyugodtan öleld meg, igazi energialöketet kapsz majd tőle.

Mozgás

Nem hiába szajkózza mindenki, hogy a mozgás nagyon fontos. Hihetetlennek tűnik, de az eleinte kifejezetten fárasztó sport egy idő után komoly mennyiségű energiával tölt fel.
Csak próbáld ki, hogy otthon mozogsz egy keveset, például tornázol valamilyen pörgős zenére. Mire befejezed, csak úgy duzzadsz majd az energiától és a jókedvtől.

Bor

Egy jó pohár bor a nap végén, de még az este elkezdése előtt. Ez a praktika is tökéletes, hiszen az alkohol kis mennyiségben jót tesz a szervezetnek, és energetizálni is képes.
Nem olyan a hatása, mint a tornának, de harmonikussá és lazává teszi az estét.

Tea

Egyes növényeknek meglepően erős energetizáló hatásuk van, ilyen például a citrom, a citromfű, vagy éppen a ginseng. A tökéletes hatás elérése érdekében, amiből csak tudsz, használj természeteset és frisset, mert ekkor erősebb a hatásuk. 
Készíts belőlük teát, de nem forrázd le a növényeket, mert sok értékes anyagot veszítenek. 60°C- körüli vízben áztasd 10-15 percig, azután, ha kell, ízesítsd mézzel és igazi citrommal.   

Fürdő

Egy jó, habos, meleg fürdő is csodákat képes tenni az emberrel. Ha úgy érzed, hogy teljesen lemerültek az elemeid, akkor terülj el egy forró vizű kádban, hallgass zenét, és relaxálj egy-másfél órát.
A hatás ellazulás, és feltöltődés lesz, ráadásul elaludni is sokkal könnyebben fogsz.

Virágok

Ősszel és télen a legnagyobb gondjaink közé tartozik, hogy nem látunk virágokat, és zöldellő növényeket. Ez persze nem törvényszerű, hiszen egyes szépségek éppen ezeket az időszakokat választják arra, hogy virágtengerrel borítsák díszbe a szobát.
Nézd meg: Őszi virágok a kertben!
Válassz 2-3 nagyobb gömbkrizantémot, amik ilyenkor olyannyira igyekeznek a szirmokat kibontani, hogy maga a növény nem is látszik alattuk. Mindig, amikor rájuk nézel, garantáltan jobb kedved lesz, és energiát is nyersz általuk.

Fény

Azokban a lakásokban, ahol minden be van sötétítve, függönyök és rolók lógnak mindenhol, ott bizony elég nehéz energiával és életörömmel telve létezni. Engedj be fényt, lehetőleg minél többet. Ezzel nem csak D-vitaminhoz jut a szervezetedet, hanem a hangulatodat is javíthatod, valamint hatalmas lépésekkel haladhatsz a teljes energiával való feltöltekezés felé.Az energia sok mindenből származhat. A legtöbb esetben nem is kell hozzá sokat tenni, csupán rájönni, hogy a természet, és a saját testünk a legtökéletesebb forrásai annak, amit annyira keresünk.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!