Stílus / Test

A tél hatása bőrünkre

A tél hatása bőrünkre

A hidegnek, szélnek, fagynak pusztító hatása lehet a bőrre: kiszárad, viszket, rugalmatlan és durva.

Szervezetünk legnagyobb szerve a bőr és rengeteg környezeti veszélnyek van kitéve, fertőzések, károsítások. A páratartalom csökkenésével a bőr is elveszti nedvességtartalmát és szokatlanul szárazzá válik.

A sok réteg ruha viseletével megakadályozzuk a bőr normális légzését. A szezon előrehaladtával a bőr egyre szárazabbá válik. Bár a hidratálás egész évben fontos, a téli hónapokban különösen oda kell figyelnünk rá. Ezért jó naponta használni hidratálókrémet úgy az arcra, mint a test többi részére.

Egyéni hidratáló
Mindenki számára más hidratáló való, bőrünk különbözik, így igénye is bőrtípustól, környezettől függően változik. Meg kell találnunk a számunkra legjobb krémet. A legdrágább termékek nem mindig a legjobbak, és nem biztos, hogy a kívánt eredményt érik el nálunk. Kezd a legkevésbé költséges, de márkás hidratáló krémmel.

Zuhanyzás
Mint mindannyian tudjuk, a zuhanyzás és fürdés kiszárítja a bőrt. Ez azért történik, mert a bőr természetes olajai kiválasztódnak a bőrből, ezeket kell pótolnunk. Ennek legegyszerűbb és legnagyszerűbb módja a babaolaj használata a mindennapokban. Kövesd az alábbi eljárást és selymes bőröd lesz:

– Zuhanyzás vagy fürdés után ne törölközz meg teljesen. Itasd le magadról a nedvesség nagyobb részét, de hagyd a bőrt enyhén nedvesen.
– Következik a babaolaj használata. Kenj szét a kezedben egy kis olajat, majd dörzsöld szét egész testeden az olajat.
– Amikor az egész testet beterítette az olaj, törölközővel itasd le a bőröd (ne dörzsöld, mert az eltávolítja az előtte alkalmazott olajat).
– Mi után kiszálltál a fürdőkádból még kicsit ragacsosnak érezheted magad, azonban ez az érzés pár percen belül elmúlik, amint a levegőn megszáradsz.

A fenti egyszerű lépésekkel, valamint a mindennapi hidratálókrém használatával megelőzheted a bőr kiszáradását, helyette bőröd lágy, selymes és rugalmas lesz egész nap. A viszketés és szárazság teljesen megszűnhet.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást