Haj / Stílus

5 hatalmas hiba, amit NE kövess el, ha rövid hajad van

5 hatalmas hiba, amit NE kövess el, ha rövid hajad van

Nem próbálod ki előtte, hogyan állna

Ha egyelőre még csak fontolgatod a hajvágást, akkor nem árt, ha mielőtt ezt a nagy döntést meghozod, előre leteszteled az új helyzetet. Nem biztos, hogy ami a barátnődnek vagy az újságban látott modellnek jól áll, azt te is szívesen viseled majd, ráadásul minden arcformához más és más stílus illik.

Tipp: Mielőtt bejelentkeznél a fodrászodhoz, próbálj ki pár különböző hosszúságú parókát – így nem csak a frizurát lesz könnyebb kiválasztanod, de azt is megtapasztalhatod, milyen érzés például, ha nem tudod copfba fogni a hajadat. 

Nem törődsz a hajvégekkel

Elsőre furcsának tűnhet, de attól függetlenül, hogy hosszú vagy rövid a hajad, a hajvégekre ugyanolyan figyelmet kell szentelned. Sőt! Sokan azt gondolják, hogy a hosszú haj hajlamosabb a sérülésekre, ami persze bizonyos szempontból igaz is, ám egy vállig érő haj esetében például a folyamatos súrlódással is számolnod kell (mikor a hajvégeid egész nap a vállaidat sepregetik), ami gyors roncsolódáshoz vezethet!

Tipp: Ha nem akarod, hogy a hajad száraz és töredezett legyen, akkor fordíts kellő figyelmet a hidratálásra és a belső táplálásra is!

Nem ápolod

A megfelelő hajápoló termékek kiválasztásán túl az is sokat számít, hogy hogyan használod őket.  A hajmosások után például lehetőleg ne maradjon ki a balzsamozás, illetve esetenként egy-egy hidratáló pakolás. De ha valamilyen szempontból egyedi hajad van – azaz színezett, göndör stb. – akkor a termékválasztásnál erre is külön ügyelj!

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Túl sok terméket használsz

A rossz hír viszont az, hogy ha átesel a ló túloldalára, azaz túl sok terméket használsz a hajadra, azzal viszont legalább annyit ártasz, mint amennyit használsz… Ugyan ez a hosszú hajra is igaz, de a rövidebb hajnál sokkal inkább meglátszik, ha túlzásba viszed a hajápoló vagy fixáló termékeket, hiszen ezek könnyen elnehezítik vagy sérülékenyebbé teszik a hajad.

Sokat és sokszor szárítod

Mivel rövid a hajad, ezért lehet, hogy beleesel abba a hibába, hogy mivel gyorsan megszárad, gyakrabban megmosod, és a zuhanyból kilépve szinte már szárítod is. Fontos azonban, hogy szárítás előtt mindig töröld át törölközővel is a hajad, majd hagyd, hogy legalább egy pár percig természetesen száradjon. A legjobb persze, ha teljesen magától szárad, de ha erre nincs időd, akkor legalább tarts be a hajszárítás és -formázás alapszabályát: ne szárítsd túl meleg fokozaton a tincseidet, és lehetőleg hajsütővel vagy hajgöndörítővel is minél ritkábban sokkold őket!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást