5 hatalmas hiba amit jobb elkerülni, ha rövid hajad van

5 hatalmas hiba amit jobb elkerülni, ha rövid hajad van

Címlap / Stílus / Haj / 5 hatalmas hiba amit jobb elkerülni, ha rövid hajad van

Nem próbálod ki előtte, hogyan állna

Ha egyelőre még csak fontolgatod a hajvágást, akkor nem árt, ha mielőtt ezt a nagy döntést meghozod, előre leteszteled az új helyzetet. Nem biztos, hogy ami a barátnődnek vagy az újságban látott modellnek jól áll, azt te is szívesen viseled majd, ráadásul minden arcformához más és más stílus illik.

Tipp: Mielőtt bejelentkeznél a fodrászodhoz, próbálj ki pár különböző hosszúságú parókát – így nem csak a frizurát lesz könnyebb kiválasztanod, de azt is megtapasztalhatod, milyen érzés például, ha nem tudod copfba fogni a hajadat. 

Nem törődsz a hajvégekkel

Elsőre furcsának tűnhet, de attól függetlenül, hogy hosszú vagy rövid a hajad, a hajvégekre ugyanolyan figyelmet kell szentelned. Sőt! Sokan azt gondolják, hogy a hosszú haj hajlamosabb a sérülésekre, ami persze bizonyos szempontból igaz is, ám egy vállig érő haj esetében például a folyamatos súrlódással is számolnod kell (mikor a hajvégeid egész nap a vállaidat sepregetik), ami gyors roncsolódáshoz vezethet!

Tipp: Ha nem akarod, hogy a hajad száraz és töredezett legyen, akkor fordíts kellő figyelmet a hidratálásra és a belső táplálásra is!

Nem ápolod

A megfelelő hajápoló termékek kiválasztásán túl az is sokat számít, hogy hogyan használod őket.  A hajmosások után például lehetőleg ne maradjon ki a balzsamozás, illetve esetenként egy-egy hidratáló pakolás. De ha valamilyen szempontból egyedi hajad van – azaz színezett, göndör stb. – akkor a termékválasztásnál erre is külön ügyelj!

Oldalak: 1 2

1 hozzászólás

  • Háry László
    2021.05.09., 17:06

    S a hatodik-immár férfitől: kopaszként abban bíznom, hogy a hajamba kapaszkodva kimentenek a vízből…!

    Válasz

Írj egy hozzászólást