Neked sincs mindig kedved hosszú órákat tölteni a konyhában, és kedved lenne néha gyorsan, alig pár összetevőből elkészíteni a vacsorát? Akkor mutatunk is neked néhány finom receptet, amihez az olajon és a són kívül csak három hozzávalóra lesz szükséged!
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
BBQ csirke édesburgonyával
Hozzávalók: 2 közepes édesburgonya, csirkemellfilé, 1/3 bögre BBQ szósz
Elkészítés: Először szeld fel a csirkemellet nagyon apró szeletekre, minél kisebb, annál jobb. Ezután főzd meg őket olajon, sózd, majd ha kész, tedd félre egy kis időre.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, majd az édesburgonyákat vágd félbe, és egy sütőpapírra helyezd fel őket. Süsd addig, míg meg nem puhulnak, ez nagyjából 35 perc, de a burgonya méretétől függően változhat.
Egy serpenyőben közepes lángon melegítsd fel a BBQ szószt, majd keverd hozzá a csirkét, is. Ha kész vagy mindkettővel, csak annyi a dolgod, hogy az édesburgonyára szedj némi csirkét, és már jöhet is az isteni ebéd! Ha pedig vannak még otthon egyéb hozzávalóid, akár petrezselymet, hagymát is tehetsz rá.
Almaszószos csirke
Íme egy recept azoknak, akik szeretik az édes húsokat!
Hozzávalók: 5 dl almalé, 6 közepes csirkecomb, bulgur
Elkészítés: Egy mélyebb serpenyőbe öntsd bele az almalevet (a legjobb, ha olyat veszel, amiben nincs hozzáadott cukor), majd melegítsd fel közepes lángon. Amikor forrni kezdd, tedd bele a már megsózott csirkecombokat, majd vedd alacsonyabb lángra a tüzet.
Tedd rá a fedőt, és süsd nagyjából 15 percig, majd utána fordítsd meg a szeleteket, és süsd őket még 15 percig. Ezután a fedőt egy kicsit húzd félre, hogy a gőz távozni tudjon, és az almalé besűrűsödjön, majd még 10-20 percig főzd, miközben folyamatosan forgatod a csirkét.
Amikor már kezd nagyon sűrűsödni a szósz, érdemes gyakran kevergetni, mert könnyen leéghet. Ha már eléggé megsült a hús, csak vedd le a tűzről, és kész is az édes, almás csirkecomb, amit bulgurral érdemes tálalni!
A cikk folytatódik, lapozz!