A legjobb filmek Halloweenra, ha izgalmas ijesztgetésre vágysz

A legjobb filmek Halloweenra, ha izgalmas ijesztgetésre vágysz

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A legjobb filmek Halloweenra, ha izgalmas ijesztgetésre vágysz

Halloween

Egy régi klasszikus 2018-as felélesztése a film, amelynek főhőse, Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) négy évtized után újra szembenéz a rettegett Michael Myersszel, az álarcos gonosztevővel, aki évekkel ezelőtt Halloween éjszakáján szedte az áldozatait. A sorozatgyilkos eddig egy elmegyógyintézetben töltötte napjait, de kiderül, hogy hamarosan átszállítják egy másik intézménybe. Az átszállítás éjszakáján azonban baleset történetik és a gonosz újra szabadlábra kerül. Az egyetlen, aki felkészült a visszatérésére pedig nem más, mint az egykori túlélő, Laurie. Egy igazi, klasszikus horrorfilm, amit élvezet nézni, szórakoztató, de nem hatol csontodig a rémület. A magam részéről ez a műfaj számomra még pont kellemes és élvezetes filmélmény. 

 

Kedvencek temetője

Az eredeti, 1989-es változat utána 2019-ben remake készült Stephen King jól ismert Állattemető című regényéből – egyébként a horrorkirály szinte bármelyik történetnek filmfeldolgozása szuper néznivaló Halloween estére –, ami tökéletes választás lehet az ijesztgetés éjszakájára. A történet elején Dr. Louis Creed, felesége, Rachel és gyerekeik elhagyják a zajos Bostont és vidékre költöznek, Maine államba. Az új családi otthon mellett Louis az erdő mélyén egy különös helyre bukkan, ami leginkább egy titokzatos temetőnek tűnik. Kiderül, hogy itt temetik el a városi gyerekek elpusztult háziállataikat. Mikor a család elveszíti szeretett macskáját, kiderül, hogy a hely különleges erővel bír, ami képes feléleszteni az eltemetett állatokat. Ezzel olyan láncreakció indul el, aminek beláthatatlan következményei vannak. 

 

Démonok között

Az izgalmas 2013-as horrorfilm még hátborzongatóbb, tudva, hogy valós eseményeken alapszik. A Parron család új otthonba költözik, szülők és öt gyerekük egy magányos, vidéken álló házba rendezkednek be és nem is sejtik, hogy nincsenek egyedül. Valami földöntúli rejtőzik a falak között, ami megkeseríti a mindennapjaikat és amitől nem lehet csak úgy megszabadulni. Sőt egyre durvábban és félreérthetetlenül hozza a „betolakodók” tudtára, hogy a ház az övé és a Parron-család nem szívesen látott vendég. A család végül egy paranormális ügyekkel foglalkozó nyomozópároshoz fordul, akik talán segíthetnek kifüstölni az ördögi teremtményt az épületből. Vagy talán a szakembereket is legyőzi? A műfaj kedvelőinek egyik kedvencéhez második rész is készült, és egy előzményfilm is van hozzá, Annabelle címen, így akár kész maratont is tarthatunk halloween estéjén. Csak nehogy véletlenül a nyakunkba boruljon a popcorn az ijedtségtől!

 

Hubie, a Halloween hőse

A 2020-as Adam Sandler filmet garantáltan kedvelni fogják a színész rajongói, hiszen a tőle megszokott vicces és kedves figurát hozza, amely ezúttal a Netflixnek hála mindannyiunk képernyőjére megérkezhet Halloween estéjére.  Az amerikai horror-vígjáték főszereplője Hubie, a kedves, de kissé mamlasz hentes, aki főállása mellett minden évben vállalkozik rá, hogy otthonában, Salemben, az Egyesült Államok Halloween-fővárosában járőrözik az ijesztgetés ünnepén. Az idei évben azonban úgy tűnik, hogy nemcsak egy sima ijesztgetős-csokigyűjtős estére kell számítania, hiszen többet is eltűntek a környékről, Hubienak pedig be kell bizonyítania a rendőrségnek, hogy a gonosz ezúttal valódi. 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást