A halál ezer arca: így jelenik meg álmunkban és ezt jelenti valójában

A halál ezer arca: így jelenik meg álmunkban és ezt jelenti valójában

Címlap / Életmód / Lélek / A halál ezer arca: így jelenik meg álmunkban és ezt jelenti valójában

A halál álombeli jelenléte nagyon általános jelenség, hiszen életünk lezárását mindannyian átéljük, foglalkozunk vele valamilyen formában.

Mindig ijesztőek a rémálmok, és közülük is a legfájdalmasabb lehet, amikor a halálról álmodunk – akár a saját, akár valamelyik szeretett családtagunk halálát álmodjuk meg. Pedig maga a szimbólum messze nem az összes esetben azt jelenti, amit elsőre gondolunk róla!

Az álomban megjelenő halál azért is olyan megfoghatatlan, mert sokszor maga az álom is rendkívül zavaros. Gyakran csak árnyak, titokzatos képek, jelképek utalnak arra, hogy miről is van szó, máskor viszont teljesen egyértelmű, mi történt. A jövőt tekintve nem igazán szabad komoly következetéseket levonni azzal kapcsolatosan, ha a halálról álmodtál. Ahogy a többi álom esetében, úgy a halállal kapcsolatosan is – sokkal inkább magát a szimbolikus jelentést kell megfejteni. Más kérdés, ha állandóan rémálmaid vannak és nagyon gyakori szereplője az éjszakáidnak a halál, ebben az esetben minden bizonnyal olyasmi történik veled a nap folyamán, ami az alvásodra is komoly hatást gyakorol. Ennek pedig jó minél előbb a végére járni!

Azt álmodtam, hogy meghalok

Nagyon-nagyon ritka, hogy valaki a saját halálát álmodja meg, ugyanis erről a folyamatról az agynak nem igazán lehet emlékképe. Sokkal gyakoribb, hogy valaki pl. a halál folyamatát álmodja meg azzal, hogy a mélybe zuhan, vagy akár gyilkosság áldozata lesz, de a tényleges halál előtt a többség felébred. Bármilyen formában is tapasztalnád a saját halálodat, nem kell aggódnod. A rossz érzés érthető, de a halálod csak egy belső átalakulás, fejlődési lehetőség kezdetét mutatja.

Arra következtethetsz egy ilyen álom után, hogy komoly változás előtt állsz, új lehetőségek nyílnak meg előtted, amiket érdemes is megragadnod. Ugyanez a helyzet akkor, ha álmodban halálhíredet keltik, vagy akár közlik, hogy halálos betegségben szenvedsz. 

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»