Stílus / Haj

Hajroncsoló rossz szokásaink

Mosd meg naponta, tegyél rá jó sok balzsamot, szárítsd át alaposan, keféld át százszor, és a te hajkoronád lesz a legszebb a világon! Vagy mégsem?

A rendszeres hajvágás elmulasztása

Ha éppen növeszted a hajad, megeshet, hogy hónapokon át kihagyod a fodrásznál esedékes látogatásokat. Ne tedd, mert a halogatás töredezett hajvégeket eredményezhet! Így amikor a látvány hatására végül vágásra adod a fejed, már elkerülhetetlen lesz, hogy több centit veszíts, mint amennyit szeretnél. Kéthavonta menj el tehát a szalonba, ha egészséges tincsekre vágysz!

Mindennapos hajmosás

A samponok és a balzsamok csomagolásán gyakran szerepel ugyan, hogy akár mindennapi használatra is ajánlják őket, a valóságban azonban súlyosan károsítod a fejbőrödet, ha ilyen gyakran teszed ki a procedúrának.
A hajhagymáknál termelődő speciális olaj segít a megfelelő környezet biztosításában, s ha ettől a kelleténél gyakrabban szabadulsz meg, az hámló, esetenként korpás fejbőrt és száraz, élettelen hajat eredményez – amit még több kencével próbálsz majd orvosolni, tehát nem könnyű kikerülni az ördögi körből.

Túl sok balzsam

Még a száraz hajnak sincs szüksége annyi ápolószerre, amennyi elnehezítheti. Ha rendszeresen túl sokat használsz, a balzsam maradványai ragacsos nyomot hagyhatnak bőséges öblítés után is.
Próbáld a lehető legkönnyebb állagú terméket választani! Rövid hajnál mogyorónyi, hosszúnál pedig diónyi az ajánlott mennyiség. Ez elsőre kevésnek tűnhet, ám a tenyereid között szétdörzsölve, majd egyenletesen eloszlatva éppen elég lesz.

Túlhevítés

A hajszárítót mindig tartsd legalább 20 centiméterre a tincseidtől, ellenkező esetben könnyen megéghetnek! Vasalás vagy hajsütővas használata előtt mindig alkalmazz hővédő spray-t, ami segít csökkenteni a száraz forróság okozta károsodást.
Nagyon fontos, hogy a hőhatással járó formázási módszereket ne alkalmazd gyakrabban, mint kétszer egy héten!

Olvastad már?  A bőröd és a hajad érdekében érdemes selyem párnahuzaton aludnod

Túl sok fésülködés

Az ősrégi tipp szerint mindennap száz kefehúzás garantálja a szép hajat. Nos, napi egy-két gyors átfésüléssel semmi gond.
De ha az idejétmúlt tanácsot betartod, annak hajhullás és károsodás lehet a vége, mivel a fejbőrön termelődő olajat nem eloszlatod vele, hanem egyenesen eltávolítod a tincseidről. Ennek következtében azok védtelenek lesznek a környezeti hatásokkal szemben.

Harc a természetességgel

A göndör hajúak egyenes tincsekre vágynak, míg a szögegyenes hajkoronát ugyancsak átoknak érzik tulajdonosaik. Sokan órákat töltenek azzal, hogy megváltoztassák a természettől kapott textúrát.
Ez nemcsak az önbizalomnak, de a hajnak is árt! Válassz olyan frizurát és ápolási módszert, ami közel áll a természetes hajfelépítésedhez – hidd el, a mindenféle praktikával „viselkedésre” bírt tincsek sosem lesznek olyan egészségesen fénylőek, mint a szabadon hagyva szeretgetett társaik!