Hajformázás – STÍLUS születik, az önbizalom show – 7. rész

Hajformázás – STÍLUS születik, az önbizalom show – 7. rész

Címlap / Stílus / Divat / Hajformázás – STÍLUS születik, az önbizalom show – 7. rész

Az önbizalom show 7. részében a nők legnagyobb ékéről lesz szó, a hajról. Mindebben Oros Bogi hair stylist lesz szereplőink segítségére. Iránymutatásával megtaláljuk azokat a haj fazonokat, amelyek a leginkább kiemelik szépségüket, miközben otthon is bevethető hajápolási és hajformázási tanácsokkal is gazdagodnak a lányok. Tarts velünk ezúttal is!

A megfelelő frizura alapja a hajápolás, na meg az, hogy tudd, mekkorára érdemes levágni a hajadat ahhoz, hogy még lehessen tartása. Oros Bogi, a Yurkov stílustanácsadó csapatának fodrásza adott néhány hasznos tippet a STÍLUS születik résztvevőinek, amelyeket te is nyugodt szívvel megfogadhatsz.

Felejtsd el a kettő az egyben sampont és balzsamot!

A samponnak és a balzsamnak alapvetően teljesen más a funkciója, ezért egy női hajra nagy hiba kettő az egyben terméket használni.

A sampont a fejbőrre viszed fel, és a feladata az, hogy tisztítsa a hajat, a balzsamot pedig a hajvégekre, és az a feladata, hogy ápolja azokat.

Az előbbi megnyitja a hajszálakat, míg utóbbi lezárja őket – a kettő az egyben hajápoló egyik feladatát sem tudja megfelelően ellátni, ezért nem is lehet igazán jó a hajadnak.

Jól lődd be a hosszát!

A hajad megfelelő hossza nagyban függ attól, hogy milyen az arcod formája, és milyen a hajad minősége. Az általánosságban elmondható, hogy a nagyon hosszú hajjal sok mindent még egy fodrász sem tud kezdeni, nagyjából vállig ér az, amivel már frizurát is lehet készíteni.

Ha hosszúkás az arcod, a fokozatos vágást részesítsd előnyben, ha szögletes, akkor figyelj arra, hogy lágy frizurát készíttess magadnak. A kerek arcúak a hosszabb tincsekkel tudják optikailag nyújtani a fejformájukat.

Tanuld meg használni a hajszárítót!

Beszárítani te is tudod otthon a hajadat, csak arra van hozzá szükséged, hogy néhány alapszabályt betarts. Fontos, hogy a kiszárítandó tincset a kefével és a hővel mindig végigkísérd, mert ha a felétől elengeded, szét fog állni az alja. Ha lelapulóbb tincseket szeretnél, felülről lefelé végezd a beszárítást, ha pedig dúsabb hajkorona a vágyad, kezdd alul, és úgy haladj felfelé.

A göndörítéshez oszd fel a hajad!

Válaszd le a füled előtti tincseket, ezek lesznek azok, amelyek keretezik az arcodat – ezt külön kell majd besütnöd. A hátsó részt pedig szintén válaszd két részre, hogy tudd, hol mentél már végig a sütővassal, és persze azért is, hogy ápolt, nem össze-vissza hullámokat kapj eredménynek.

Óvatosan a hajlakkal!

A hajlakkot is meg kell tanulni használni – messziről fújd, még véletlenül se közelről, különben összeragadnak a hajszálak, és nem lesz szép az összhatás. A hajlakk lényege az, hogy mindenhová jusson, de sehova ne legyen túl sok belőle. Ebben segít az, ha messziről fújod.

Új rész minden hétfőn: iratkozz fel ide kattintva, ne maradj le egy részről se!
YURKOV stílustréningre ide kattintva tudsz jelentkezni.

A műsor főtámogatója a:

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!