Beköszöntött a hideg: hajápolás ősszel

Beköszöntött a hideg: hajápolás ősszel

Címlap / Stílus / Haj / Beköszöntött a hideg: hajápolás ősszel

Többnyire ősz elején sokan tapasztaljuk, hogy a forró és perzselő nyári nap után a haj különösen érzékeny, szeszélyes és engedetlen. A törékenység, a fakó szín és a hullás a hajproblémák legfőbb jelei. Annak érdekében, hogy a fürtök engedelmesebbek és egészségesek legyenek, ki kell választani a szálak megfelelő ápolását.

Bemutatunk 5 lépést, amivel kiváló állapotban tarthatjuk frizuránkat az első hideg szezonban is:

  • Meleg víz. Szakértők szerint nem elég a hajtípusnak megfelelő samponok kiválasztása, a víz hőfoka is rendkívül fontos – 35-38 fokossal a legjobb hajat mosni. Ha túlságosan kemény, legalább az öblítéshez használjunk forralt vizet – így a haj könnyebben formázható lesz. Javasoljuk továbbá, hogy minden mosás után öblítsük le a hajat hideg vízzel és egy kevés ecettel. Ez segít lezárni a kutikulákat és ragyogást kölcsönöz.
  • Ritkábban használjunk forró hajformázó készülékeket. Ősszel hűvös az idő és erős a szél, ezért a szakértők nem javasolják hajszárítók, göndörítők vagy vasalók használatát, mivel ezek súlyosbíthatják a helyzetet, és töredezéshez vezethetnek. Ha nem tudjuk képzelni az életünket ezen eszközök nélkül, mindenképp szerezzünk be hővédő krémeket vagy spray-ket, amelyek megvédik a hajat a magas hőmérséklettől.
  • Használjunk olajat. Ősszel mindenképp meg kell védeni a hajat a hőmérsékletváltozásoktól. A olajok nagyon jótékony hatással vannak a haj szerkezetére. A száraz és töredezett haj elkerülése érdekében javasoljuk az argán- és kókuszolajok használatát. Mosás után vigyünk fel néhány cseppet nedves vagy száraz fürtökre, és alaposan fésüljük át a tincseket.
  • Rendszeresen masszírozzuk a fejbőrt. Az őszi hideg és változékony időjárás hátrányosan befolyásolja a vérkeringést, aminek eredménye a szőrtüszők kevesebb vitamin- és mikroelem feldolgozása. Ezzel magyarázható, hogy gyakran ősszel kezd a haj hullani. Ennek elkerülése érdekében rendszeresen masszírozuk át a fejbőrt természetes sörtéjű hajkefével, a szálakat pedig óvatosan, lassan, különböző irányokba fésüljük.
  • Rendszeresen alkalmazzunk tápláló hajmaszkokat. A maszkok természetesen egész évben a hajápolás szerves részét képezik, viszont ősszel különösen aktuális, a korábbi pontokban részletezett vitaminhiány és hőmérsékletváltozás miatt.

Korpásodásra hajlamos hajra az időben történő megelőzés javasolt. A száraz levegő fűtött helyiségekben és a sapkák zsírosodást váltanak ki. A fejbőr megfelelő tisztítást igényel, a hosszú haj pedig további táplálást és védelmet. A Makeup felhívja a figyelmet, hogy a legtöbb ápolószer kumulatív hatással rendelkezik, vagyis az eredmények nem azonnal, hanem legalább egy hónap múlva jelennek meg. 

Egyébként a multivitaminok hatása sem lesz azonnal észrevehető, a javulás legalább két hónap múlva láthjató. Fontos: intenzív hajveszteség esetén az öngyógyítás nem elég! Érdemes felvenni a kapcsolatot egy trichológussal, hiszen néha a hajhullás olyan ásványianyag-hiánynak köszönhető, amely gyorsan pótolható a szervezetben a megfelelő ételekkel, nem egy marék pirulával. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást