A mellráktól is megvédhet a nagyi által is mondogatott néphiedelem

A mellráktól is megvédhet a nagyi által is mondogatott néphiedelem

Címlap / Életmód / Egészség / A mellráktól is megvédhet a nagyi által is mondogatott néphiedelem / 2. oldal

A kutatás részben azért készült el, mert nagyon kevés tudományos kutatás foglalkozott eddig azzal, hogy miért ennyivel alacsonyabb a mellrák előfordulásának esélye Puerto Ricóban, mint az Egyesült Államokban. Bár az eredmények ígéretesek, nem tudják megmagyarázni a miérteket: az lehet, hogy a hagymafogyasztás összefüggésben van a mellrák kockázatának csökkenésével, de a folyamatokat mögötte nem értjük.

A szakértők azt sejtik, hogy a flavonolok és a hagymában és a fokhagymában gazdagon megtalálható kénvegyületek felelősek a rákellenes hatásokért.

Azt azért érdemes megjegyezni, hogy tudományos szempontból a kutatásban résztvevők száma igen alacsony volt, ezért meg kell majd ismételni hasonló kutatást nagyobb alanyszámmal.

A kutatók azt is beismerik, hogy azok, akik egyáltalán nem fogyasztottak fokhagymát, olyan kevesen voltak, hogy nem érdemes őket komoly kontrollcsoportként használni. Ezek azonban csak azt jelentik, hogy előfordulhat: a hagyma hatásai nem olyan drámaiak, mint gondolnánk, de attól még ugyanúgy kimutathatók.

Forrás: medicalnewstoday.com

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást