Nem mintha bármikor is ürügyre lenne szükségünk ahhoz, hogy készítsünk egy nagy tál sült krumplit, de az őszi hónapokban mégis van valami különösen hívogató érzés, ami azt súgja, hogy bizony ránk fér egy adag friss, ropogós sült krumpli – készüljön az hagyományos krumpliból, vagy valamilyen alternatívából. Csak annyi a dolgod, hogy begyújtod a sütőt, kiválasztod a megfelelő fűszerezést, és kivárod, amíg a hasábok ropogósra sülnek. Ami pedig a legjobb az egészben az ízélmény mellett, az, hogy számos olyan összetevővel ötvözheted a krumplit, vagy éppen választhatsz már alapvetően is egy krumpli jellegű finomságot, amelyeknek köszönhetően vitaminokkal, ásványi anyagokkal és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal teli finomságot kaphatsz. Vagyis összességében még a szervezetednek is jót tehetsz nasizás közben.
4/4 „Sajtos” - chilis sült burgonya
Ha a sajtos ízvilágot keresed, de tejmentesen készítenél valamilyen krumplis finomságot, akkor természetesen a vegán sajtok közül is válogathatsz, vagy kipróbálhatod a sörélesztő pelyhet. Csak vágd fel a krumplikat hagyományos módon, forgasd meg sörélesztő-pehely, só, bors és chilipehely keverékében, majd óvatosan locsold meg olívaolajjal. Ezután egyből meg is sütheted.
A krumpli önmagában is ízletes és finom, de olykor nem árt, ha kipróbálsz néhány újdonságot. Válogass bátran a fűszerek között, kísérletezz különféle szószokkal, ha pedig igazán izgalmas köreteket szeretnél, akkor is nyugodtan hagyatkozz a krumplira felturbózva, az alternatív változataira, vagy a kettőre együttesen. Amikor pedig csak lehet, forró olajban sütés helyett inkább a sütőben, kevesebb olajjal való sütést válaszd, hogy még egészségesebb finomságot kapj.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!