Nem mintha bármikor is ürügyre lenne szükségünk ahhoz, hogy készítsünk egy nagy tál sült krumplit, de az őszi hónapokban mégis van valami különösen hívogató érzés, ami azt súgja, hogy bizony ránk fér egy adag friss, ropogós sült krumpli – készüljön az hagyományos krumpliból, vagy valamilyen alternatívából. Csak annyi a dolgod, hogy begyújtod a sütőt, kiválasztod a megfelelő fűszerezést, és kivárod, amíg a hasábok ropogósra sülnek. Ami pedig a legjobb az egészben az ízélmény mellett, az, hogy számos olyan összetevővel ötvözheted a krumplit, vagy éppen választhatsz már alapvetően is egy krumpli jellegű finomságot, amelyeknek köszönhetően vitaminokkal, ásványi anyagokkal és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal teli finomságot kaphatsz. Vagyis összességében még a szervezetednek is jót tehetsz nasizás közben.
1/4 Sült spárgás krumpli
Bár a sült krumpli önmagában is ínycsiklandó és csábító, ha még spárgával is megbolondítod, akkor egy igazán különleges ízélményben lesz részed. Forgasd meg a krumpli- és spárgahasábokat lisztben, a spárgát némi tojásban is, majd mindkettőt némi panko zsemlemorzsában, sózd és borsozd meg enyhén, majd mehet is a sütőbe. Ha szereted a parmezán sajtot, a panko morzsával együtt a panírba forgathatod.
Csak maga a spárga is remekül működik, így akár szimplán egy sült krumpli alternatívát is készíthetsz. Miután megsültek, édes és ropogós hasábokat fogsz kapni, amelyek tele vannak antioxidánsokkal és rostokkal, jót téve az emésztőrendszerednek. Önmagában a legfinomabb, de természetesen, ha valamilyen húst vagy rántott zöldséget is készítesz, köretelemként is megállja a helyét.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!