Nem mintha bármikor is ürügyre lenne szükségünk ahhoz, hogy készítsünk egy nagy tál sült krumplit, de az őszi hónapokban mégis van valami különösen hívogató érzés, ami azt súgja, hogy bizony ránk fér egy adag friss, ropogós sült krumpli – készüljön az hagyományos krumpliból, vagy valamilyen alternatívából. Csak annyi a dolgod, hogy begyújtod a sütőt, kiválasztod a megfelelő fűszerezést, és kivárod, amíg a hasábok ropogósra sülnek. Ami pedig a legjobb az egészben az ízélmény mellett, az, hogy számos olyan összetevővel ötvözheted a krumplit, vagy éppen választhatsz már alapvetően is egy krumpli jellegű finomságot, amelyeknek köszönhetően vitaminokkal, ásványi anyagokkal és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal teli finomságot kaphatsz. Vagyis összességében még a szervezetednek is jót tehetsz nasizás közben.
3/4 Fűszeres polentás krumpli
Meglepő módon a polenta (ami nagyrészt kukoricadarából készül) az antioxidánsok, például a fenolos vegyületek erőteljes forrása, amelyek segíthetnek csökkenteni a szervezetben lévő gyulladásokat. Csak készíts egy hagyományos polentát hasábokra felvágva, ízlés szerint ötvözd sült krumplival, és még a sütés előtt szórd meg olyan fűszerekkel, mint a kakukkfű, a fokhagymapor, a zsálya és a bors.
Ha a finomság elkészült, természetesen egy szuper mártogatóst is összedobhatsz hozzá: csak keverj össze egy kis tálkában némi majonézt, citromlevet, egy csepp dijoni mustárt, egy kevés fokhagymát és egy csipet borsot. Hagyd, hogy az ízek összeérjenek, és már kész is az ínycsiklandó mártogatós, amit egyébként a többi krumplis harapnivalóval is nyugodtan kipróbálhatsz.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!