Életmód / Receptek / Táplálkozás

5 gyorsan elkészíthető, hozzáadott cukortól mentes desszert

Ha vendégséget tartasz, nem jelenti azt, hogy órákat kéne a konyhában rostokolnod előtte. Mutatunk pár egyszerű cukormentes finomságot, amit te is könnyen elkészíthetsz. Melyiket próbálnád ki?

Kókuszos krémtorta

Hozzávalók:

A pite alaphoz:

  • 300 g cukormentes keksz
  • 100 g olvasztott vaj

A töltelékhez:

  • 1 csomag cukormentes instant vanília pudingpor
  • 1 és ¾ bögre tej
  • 1 bögre kókuszreszelék
  • 1 bögre mascarpone

Elkészítés:

A kekszet és az olvasztott vajat egy aprítóban dolgozd össze, majd simítsd ki a piteformában, és tedd egy órára a hűtőbe. A vanília pudingot keverd el a tejjel, tedd hozzá a mascarponét és adj hozzá ¼ bögre kókuszreszeléket. Tedd a formába és szórd meg a maradék reszelékkel. Végül szervírozásig az egészet tedd pihenni a hűtőbe.

 

Csokoládés sajttorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • ½ bögre gluténmentes lisztkeverék
  • 2 ek kakaópor
  • 2 tk édesítő (lehet pl. xilit)
  • 2 ek olvasztott vaj
  • 1 ek víz

A krémhez:

  • 110 dkg krémsajt
  • ¼ bögre édesítő
  • ¼ bögre olvasztott fekete csoki
  • 2 ek kakaópor
  • 2 tk vanília aroma

Elkészítés:

Egy keverőtálban keverd össze a tészta alapanyagait, majd nyomd bele egy kerek tortaformába az ujjaiddal. A krém hozzávalóit is keverd össze, majd tedd rá a tésztára és mehet a hűtőbe legalább 2 óra hosszára.

 

Vegán cukormentes fudge

Hozzávalók:

  • 1 és 1/3 bögre kesudió vagy mandula (meleg vízben áztasd 15 percig)
  • 1 és 1/8 bögre aszalt datolya (szintén 15 percig áztasd)
  • 2 ek mogyoróvaj
  • 1 tk vanília aroma 
  • 60 g kakaóvaj vagy kókuszzsír
  • csipet só

Elkészítés:

Dolgozd össze a hozzávalókat aprítógépben, amíg krémes állagú masszát nem kapsz. A krémet tedd egy sütőpapírral kibélelt kenyérformába. Vigyázz, ne legyenek légbuborékok a masszában!

Tedd 4-6 órára a hűtőbe. Hűtés után vágd kockákra.

 

Mogyoróvajas aprósütik

Hozzávalók:

  • ¾ bögre kókuszliszt
  • 2 bögre mogyoróvaj
  • ½ bögre méz vagy juharszirup

Elkészítés:

Egy tálcára rakj sütőpapírt, és tedd félre. Mikrohullámú sütőben olvaszd fel a mogyoróvajat és az édesítőt, és keverd össze őket. Add hozzá a kókuszlisztet és ezt is dolgozd össze, amíg gyúrható masszát nem kapsz. Készíts golyókat a masszából, majd helyezd őket a sütőpapírral bélelt tálcára.

Egy kistányér segítségével lapítsd ki a golyókat – villával keresztet is nyomhatsz rájuk díszítésnek. Majd a kész sütiket tedd a hűtőbe 1-2 órára.

Olvastad már?  Isteniek, egyszerűen elkészíthetők és lendülettel töltenek fel: az energiagolyók

 

Csokis muffin

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre liszt
  • ¼ bögre melegvíz
  • ¼  bögre forró kávé
  • ½ bögre kakaópor 
  • 1 bögre xilit vagy ½ bögre gyümölcscukor
  • ¾ bögre vaj
  • 2 tojás
  • ¼ bögre tej
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • ½ tk sütőpor
  • 1 tk vanília aroma

Elkészítés:

Egy kisebb tálban a meleg vizet, a kávét, a kakaóport és a tejet keverd össze. Egy másik tálban a tojásokat, a vajat és az édesítőt dolgozd össze, majd öntsd hozzá a kakaós mixet és a vanília aromát. Egy külön tálban keverd össze a sütőport és a szódabikarbónát, majd tedd hozzá a keverékhez. Kanalazd muffinformákba. 180 °C-os sütőben 20-25 perc alatt kész.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást