Ha vendégséget tartasz, nem jelenti azt, hogy órákat kéne a konyhában rostokolnod előtte. Mutatunk pár egyszerű cukormentes finomságot, amit te is könnyen elkészíthetsz. Melyiket próbálnád ki?
Kókuszos krémtorta
Hozzávalók:
A pite alaphoz:
- 300 g cukormentes keksz
- 100 g olvasztott vaj
A töltelékhez:
- 1 csomag cukormentes instant vanília pudingpor
- 1 és ¾ bögre tej
- 1 bögre kókuszreszelék
- 1 bögre mascarpone
Elkészítés:
A kekszet és az olvasztott vajat egy aprítóban dolgozd össze, majd simítsd ki a piteformában, és tedd egy órára a hűtőbe. A vanília pudingot keverd el a tejjel, tedd hozzá a mascarponét és adj hozzá ¼ bögre kókuszreszeléket. Tedd a formába és szórd meg a maradék reszelékkel. Végül szervírozásig az egészet tedd pihenni a hűtőbe.
Csokoládés sajttorta
Hozzávalók:
A tésztához:
- ½ bögre gluténmentes lisztkeverék
- 2 ek kakaópor
- 2 tk édesítő (lehet pl. xilit)
- 2 ek olvasztott vaj
- 1 ek víz
A krémhez:
- 110 dkg krémsajt
- ¼ bögre édesítő
- ¼ bögre olvasztott fekete csoki
- 2 ek kakaópor
- 2 tk vanília aroma
Elkészítés:
Egy keverőtálban keverd össze a tészta alapanyagait, majd nyomd bele egy kerek tortaformába az ujjaiddal. A krém hozzávalóit is keverd össze, majd tedd rá a tésztára és mehet a hűtőbe legalább 2 óra hosszára.
Vegán cukormentes fudge
Hozzávalók:
- 1 és 1/3 bögre kesudió vagy mandula (meleg vízben áztasd 15 percig)
- 1 és 1/8 bögre aszalt datolya (szintén 15 percig áztasd)
- 2 ek mogyoróvaj
- 1 tk vanília aroma
- 60 g kakaóvaj vagy kókuszzsír
- csipet só
Elkészítés:
Dolgozd össze a hozzávalókat aprítógépben, amíg krémes állagú masszát nem kapsz. A krémet tedd egy sütőpapírral kibélelt kenyérformába. Vigyázz, ne legyenek légbuborékok a masszában!
Tedd 4-6 órára a hűtőbe. Hűtés után vágd kockákra.
Mogyoróvajas aprósütik
Hozzávalók:
- ¾ bögre kókuszliszt
- 2 bögre mogyoróvaj
- ½ bögre méz vagy juharszirup
Elkészítés:
Egy tálcára rakj sütőpapírt, és tedd félre. Mikrohullámú sütőben olvaszd fel a mogyoróvajat és az édesítőt, és keverd össze őket. Add hozzá a kókuszlisztet és ezt is dolgozd össze, amíg gyúrható masszát nem kapsz. Készíts golyókat a masszából, majd helyezd őket a sütőpapírral bélelt tálcára.
Egy kistányér segítségével lapítsd ki a golyókat – villával keresztet is nyomhatsz rájuk díszítésnek. Majd a kész sütiket tedd a hűtőbe 1-2 órára.
Csokis muffin
Hozzávalók:
- 1,5 bögre liszt
- ¼ bögre melegvíz
- ¼ bögre forró kávé
- ½ bögre kakaópor
- 1 bögre xilit vagy ½ bögre gyümölcscukor
- ¾ bögre vaj
- 2 tojás
- ¼ bögre tej
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- ½ tk sütőpor
- 1 tk vanília aroma
Elkészítés:
Egy kisebb tálban a meleg vizet, a kávét, a kakaóport és a tejet keverd össze. Egy másik tálban a tojásokat, a vajat és az édesítőt dolgozd össze, majd öntsd hozzá a kakaós mixet és a vanília aromát. Egy külön tálban keverd össze a sütőport és a szódabikarbónát, majd tedd hozzá a keverékhez. Kanalazd muffinformákba. 180 °C-os sütőben 20-25 perc alatt kész.