Így nő gyorsabban a hajad – A szakértő tippjei segítenek!

Így nő gyorsabban a hajad – A szakértő tippjei segítenek!

Címlap / Stílus / Haj / Így nő gyorsabban a hajad – A szakértő tippjei segítenek!

Sokan vágyunk hosszabb hajra, néha azonban hiába érezzük úgy, hogy mindent megteszünk érte, nem nő annyit, amennyit szeretnénk. Az ember fején átlagosan 100-150 ezer hajszál található, melyek soha nincsenek ugyanabban a növekedési fázisban.

És bár a haj elképesztő gyorsasággal növekszik: naponta akár 0,2-0,4 mm-t, több tényező is hatással lehet a növekedésére. Természetes folyamat például, hogy a téli hónapokban lassul, míg nyáron a bőr magasabb hőmérséklete és gyorsabb anyagcseréje miatt gyorsul a hajnövekedés, de a hajhagymánk jól tápláltsága is segít kicsit felturbózni ezt a folyamatot.

„Megeshet az is, hogy bizonyos esetekben bár a növekedés hossza átlagos, mégsem érezzük hogy hosszabb lenne a hajunk” – kezd bele Ternyák Kata, az IMAGINE szalon tulajdonosa és vezető fodrásza. „Ennek az is lehet az oka, hogy a hajvégek olyan mértékben kopnak, hogy ezáltal elenyészőnek tűnik a növekedés. Ilyenkor ugyan nem tűnik fel, valójában nem a hajunk növekedésével van a gond, hanem azzal, hogy könnyen kopik. Lassíthatják a folyamatot továbbá bizonyos hormonális zavarok, de egy rossz sampon vagy a nem megfelelő ápolás is tud gondot okozni.”

Hajnövekedést serkentő tippek
Sviatlana Barchan/istockphoto.com

Van azonban 5 tippünk, amely segíthet kicsit felturbózni a növekedést. 

Csökkentsük a stresszt! 

Stresszesebb időszakban, a haj kezelhetetlenebb, rugalmatlanabb, tehát ilyen esetben mindenképp jó, ha egy vitaminkúrával toldjuk meg a hajnövekedést. „A vitaminok sokban segítenek a haj regenerálódásában” – mondja Kata. „A stresszcsökkentésre mindenképpen iktassunk be B vitamint, amely a lelki békénket is segít helyreállítani, de a ginzeng is remek választás – különösen jól kezeli a változókori hajproblémákat.”

Profi vágás

A hajunk gyorsabb növesztésében mindenképpen kérjük a fodrászunk segítségét, ugyanis lehet elsőre nem is gondolnánk, de az sem mindegy, hogyan van levágva a hajunk. „A növesztési időszakban is látogassuk a fodrászunkat csak maximum kisebb időközönként. Egyrészt egy-egy köztes formával, meg tudja segíteni, hogy a megjelenésünk mindenkor makulátlan legyen, másrészt fontos, hogy a hajszálak jól kapaszkodjanak egymáshoz, frissek és egészségesek legyenek. Ha egészségesek a hajvégek, jobban láható a növekedés is.”

A hajvágás hatása a hajnövekedésre
Prostock-studio/istockphoto.com

VIDEO A sminkes titkos karácsonyi sminkje

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást